Φον ντερ Λάιεν: Οι πρώτοι πολίτες της ΕΕ πιθανόν να εμβολιαστούν μέσα στον Δεκέμβριο

Φον ντερ Λάιεν: Οι πρώτοι πολίτες της ΕΕ πιθανόν να εμβολιαστούν μέσα στον Δεκέμβριο

Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας στην Ευρωβουλή και αναφερόμενη στο κύμα της πανδημίας.

Η πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι «η κατάσταση της πανδημίας παραμένει σοβαρή», καθώς «η Covid 19 ήταν η νούμερο ένα αιτία θανάτου στην ΕΕ την περασμένη εβδομάδα». «Τα νοσοκομεία παραμένουν υπό πίεση, και σε ορισμένες περιοχές οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι υπό κατάρρευση» εξήγησε. Η επικεφαλής της Κομισιόν υπογράμμισε ότι κατανοεί τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, τους μπάρμαν και τους σερβιτόρους που επιθυμούν τερματισμό του lockdown, ωστόσο η «γρήγορη χαλάρωση των μέτρων αυξάνει τον κίνδυνο για ένα τρίτο κύμα της πανδημίας μετά τα Χριστούγεννα». 

«Πρέπει να μάθουμε από το καλοκαίρι και να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη», ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από το βήμα της Ευρωβουλής συμπληρώνοντας ότι «τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά».

Παρόλα αυτά, τόνισε ότι «υπάρχουν και καλά νέα» εξηγώντας ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πλέον εξασφαλίσει συμβόλαια με έξι εταιρείες. Οι πρώτοι Ευρωπαίοι πολίτες ενδέχεται να έχουν ήδη εμβολιαστεί πριν από τα τέλη Δεκεμβρίου. Υπάρχει φως στο τέλος της σήραγγας».

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξήγησε ότι «τα εμβόλια είναι σημαντικά, αλλά αυτό που μετράει είναι οι εμβολιασμοί. Τα κράτη μέλη πρέπει να ετοιμαστούν τώρα». Διευκρίνισε δε, ότι θα πρέπει να υπάρξει οργάνωση των κέντρων εμβολιασμού και εκπαίδευση του προσωπικού, καθώς «μιλάμε για εκατομμύρια σύριγγες».

Διαβάστε ακόμα:

Επικεφαλής γιατρός Moderna: Το εμβόλιο αποτρέπει να κολλήσουμε - Δεν γνωρίζουμε ακόμα για τη μετάδοση

Ηλ. Μόσιαλος: H σύγκριση των τριών εμβολίων για τον κορονοϊό