Φον ντερ Λάιεν για εμβολιασμούς: «Γυρίζουμε τη σελίδα σε μια δύσκολη χρονιά»

Φον ντερ Λάιεν για εμβολιασμούς: «Γυρίζουμε τη σελίδα σε μια δύσκολη χρονιά»

«Σήμερα αρχίζουμε να γυρίζουμε τη σελίδα σε μια δύσκολη χρονιά», τόνισε η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν αναφερόμενη στην παράδοση των πρώτων εμβολίων της Pfizer στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την έναρξη των εμβολιασμών αύριο.

«Το εμβόλιο κατά της COVID19 έχει παραδοθεί σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει αύριο σε ολόκληρη την ΕΕ», έγραψε στο Twitter η Πρόεδρος της Κομισιόν.

«Οι #EUvaccinationdays είναι μια συγκινητική στιγμή ενότητας. Ο εμβολιασμός είναι ο μόνιμος τρόπος εξόδου από την πανδημία», τόνισε η κα Φον ντερ Λάιεν..

Tην αισιοδοξία της με την έναρξη των εμβολιασμών στην ΕΕ εξέφρασε και χθες η Ούρσουλα Φον ντερ Λάειν με μήνυμά της στο οποίο τόνισε ότι πρόκειται για «μια ευρωπαϊκή ιστορία επιτυχίας».

Η ανάρτησή της συνοδευόταν από στιγμιότυπα της πανδημίας και αποσπάσματα ομιλιών της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που περιγράφουν τον δρόμο που διένυσε η ΕΕ μέχρι να φτάσει η στιγμή τα εμβόλια να είναι διαθέσιμα στους Ευρωπαίους πολίτες.

Συγκεκριμένα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημείωσε: «O κορονοϊός άλλαξε τη ζωή μας και έφερε την τραγωδία. Αλλά τώρα υπάρχει ελπίδα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επενδύσει στην έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων κατά της COVID19. Έχουμε εξασφαλίσει δόσεις για ολόκληρο τον πληθυσμό μας. Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει σύντομα. Μια ευροπαϊκή ιστορία επιτυχίας».

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Κομισιόν έστειλε μήνυμα ελπίδας ότι «μαζί μπορούμε να νικήσουμε αυτόν τον ιό».

Ειδικότερα, η πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε:

«Φέτος τα Χριστούγεννα είναι διαφορετικά. Αλλά σήμερα το μήνυμά μου είναι αυτό της ελπίδας: μαζί μπορούμε να νικήσουμε αυτόν τον ιό.

Σε μόλις δύο ημέρες, ξεκινά ο εμβολιασμός στην ΕΕ.

Όταν εμβολιαστούν αρκετοί άνθρωποι, θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε να παίρνουμε πίσω τις κανονικές ζωές μας. Μέχρι τότε, να μείνετε ασφαλείς. Καλά Χριστούγεννα».