Ερντογάν: Οι ελληνικές αρχές ληστεύουν, ξυλοκοπούν ακόμα και δολοφονούν πρόσφυγες

Ερντογάν: Οι ελληνικές αρχές ληστεύουν, ξυλοκοπούν ακόμα και δολοφονούν πρόσφυγες

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του σε συνέδριο για το μεταναστευτικό ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τις ελληνικές αρχές πως κακοποιούν τους πρόσφυγες. «Γινόμαστε μάρτυρες της δυστυχίας των προσφύγων που διώκονται, ληστεύονται, ξυλοκοπούνται ή ακόμα και δολοφονούνται από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας σχεδόν καθημερινά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, τόνισε πως «Τριάντα χιλιάδες μετανάστες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο την περασμένη περίοδο», προσθέτοντας ότι «είναι άγνωστο το πού βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες παιδιά από τη Συρία που απήχθησαν και κατέφυγαν στην Ευρώπη και ποια ήταν η τύχη τους».

Εν συνεχεία, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ελλάδα για τη συμπεριφορά της προς τους πρόσφυγες.

«Γινόμαστε μάρτυρες της δυστυχίας των προσφύγων που διώκονται, ληστεύονται, ξυλοκοπούνται ή ακόμα και δολοφονούνται από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας σχεδόν καθημερινά. Στην πραγματικότητα, χώρες όπως εμείς, που είναι γειτονικές με τις περιοχές της κρίσης, κουβαλούν το βάρος του προβλήματος, όχι οι ανεπτυγμένες κοινωνίες που έχουν δυνατή φωνή», είπε ο Ερντογάν.

Την Κυριακή σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Sabah» ανέφερε ότι ο Τούρκος πρόεδρος στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα καταγγείλει την Ελλάδα για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών.

Με τίτλο «Απόβαση με ντοκουμέντα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ», το ρεπορτάζ σημειώνει ότι ο Ερντογάν θα δημοσιοποιήσει σε όλα τα μέλη της Συμμαχίας υποτιθέμενα ντοκουμέντα που έχει συλλέξει η κυβέρνηση και δείχνει ότι η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά παραβιάζοντας τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων και ότι τα επισκέπτονται ανώτεροι αξιωματούχοι.