Ερευνάται η υπόθεση του στρατιωτικού χαιρετισμού Τούρκων αθλητών

Ερευνάται η υπόθεση του στρατιωτικού χαιρετισμού Τούρκων αθλητών

Τον στρατιωτικό χαιρετισμό που έκαναν οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας της Τουρκίας την περασμένη Παρασκευή, αλλά και ένας Τούρκος αθλητής μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους, το Σάββατο, εξετάζει τόσο η UEFA όσο και η Παγκόσμια Ομοσπονδία γυμναστικής, καθώς απαγορεύεται αυστηρός από τους κανονισμούς τα πολιτικά μηνύματα.

Αναλυτικότερα, το βράδυ της Παρασκευής οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας της Τουρκίας πανηγύρισαν με στρατιωτικό χαιρετισμό τη νίκη τους επί της Αλβανίας, ενώ μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου εθνικής άμυνας της γειτονικής χώρας γίνεται συσχετισμός της συγκεκριμένης ενέργειας με την εισβολή στη Συρία.

Και υπήρξε και συνέχεια μετά το τέλος του αγώνα όταν στον επίσημο λογαριασμό της Εθνικής ομάδας στο twitter αναρτήθηκε φωτογραφία με σύσσωμη την τουρκική ομάδα εντός των αποδυτηρίων να χαιρετίζει στρατιωτικά. «Αφιέρωσαν τη νίκη τους στους γενναίους στρατιώτες μας και στους μάρτυρες» ανέφερε το σχόλιο που συνόδευσε την επίμαχη φωτογραφία.  

Το Σάββατο ο Τούρκος αθλητής Ιμπραχίμ Τσολάκ, χαιρέτησε στρατιωτικά κατά τη διάρκεια του Εθνικού Ύμνου της χώρας του μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους στο Παγκόσμιο της Ρυθμικής Γυμναστικής.