7ος χρόνος, ημέρα 2220η
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021

Επίθεση Μπαχτσελί κατά Ελλάδας, ΗΠΑ, Γαλλίας - «Η Ελλάδα είναι εισβολέας»

Επίθεση Μπαχτσελί κατά Ελλάδας, ΗΠΑ, Γαλλίας - «Η Ελλάδα είναι εισβολέας»

Δριμεία επίθεση κατά της Ελλάδας και των συμμάχων της, ΗΠΑ και Γαλλία, για τους εξοπλισμούς και τις αμυντικές συμφωνίες που έχουν επισυνάψει, εξαπέλυσε ο αρχηγός του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και εταίρος της κυβέρνησης Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Υποστήριξε δε ότι η Ελλάδα έχει φιλοδοξίες εισβολής και πως «χρειάζεται μάζεμα και πειθαρχία».

«Η Ελλάδα σχηματίζει μέτωπο κατά της Τουρκίας δημιουργώντας συμμαχίες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο....Η Ελλάδα επιτάχυνε τους εξοπλισμούς της το 2021 και υπέγραψε διμερείς συμφωνίες στρατιωτικής και αμυντικής συνεργασίας, τη μία μετά την άλλη. Τον Ιανουάριο φέτος, αγόρασε 18 πολεμικά αεροσκάφη και στη συνέχεια αύξησε αυτόν τον αριθμό σε 24. Η Ελλάδα στοχεύει να ταράξει την ισορροπία της στρατιωτικής ισχύος στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και να την στρέψει υπέρ της. Οι στρατιωτικές συμμαχίες και οι πόλωση που κυριάρχησαν τον 19ο αιώνα φαίνεται να επανεμφανίζονται» ανέφερε ο Μπαχτσελί, σύμφωνα με το sigmalive.com.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο Τούρκος πολιτικός χαρακτήρισε «ύπουλη και κρυφή συμφωνία» την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας και υποστήριξε ότι «η ομπρέλα του ΝΑΤΟ έχει σκιστεί, η συμμαχία έχει διασπαστεί και στην πράξη και στη νοοτροπία». Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην ελληνοαμερικανική συμφωνία αποφαίνοντας ότι «σκάβεται ένας λάκκος εναντίον της Τουρκίας εντός του ΝΑΤΟ. Τοποθετούνται νάρκες στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία εκφοβίζεται, η Τουρκία απειλείται» και πως ΗΠΑ και Γαλλία δείχνουν τα όπλα τους προς την Τουρκία μέσω της Ελλάδας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

«Η Ελλάδα είναι εισβολέας»

«Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών όρισε την Ελλάδα ως τον πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή. Πιθανώς αυτόν τον υπουργό είτε τον έχει καταλάβει κάποια ψυχική ασθένεια είτε διατρέχεται από κάποια νευρωτική κρίση», υποστήριξε και ακολούθως επιτέθηκε στην Ελλάδα λέγοντας: «Η Ελλάδα δεν είναι η προσωποποίηση της σταθερότητας, αλλά η προσωποποίηση της απαξίωσης, εκείνη που έχει φιλοδοξίες εισβολής, πολιτικής κρίσης και δημιουργίας έχθρας κατά της Τουρκίας. Αυτή χρειάζεται μάζεμα και πειθαρχία. Μη μας λένε παραμύθια! Βλέπουμε τις ενέργειες και τις υπεργολαβίες των ΗΠΑ και της Ελλάδας και άλλων αντιτιθέμενων δυνάμεων. Σας προκαλούμε όλους!»

«Οι ΗΠΑ πολιορκούν την Τουρκία μέσω Ελλάδας»

«Εκτός αυτού, οι ΗΠΑ όρισαν την Ελλάδα ως έναν σταθμό προκειμένου να ανακόψουν την επιρροή της Κίνας και της Ρωσίας. Έχει συσσωρεύσει στρατιωτικές δυνάμεις σε αυτή τη χώρα με στόχο να κρατήσει την Τουρκία υπό πολιορκία. Αυτό είναι ένα γεωπολιτικό στοίχημα. Χρησιμοποιώντας εικονικές απειλές ως δικαιολογία, η Ελλάδα επιδιώκει να στρατιωτικοποιήσει και να κάνει την εξωτερική της πολιτική επιθετική. Οι παρεμβατικές κινήσεις κατά μήκος των νότιων συνόρων μας έχουν επηρεάσει το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Οι ΗΠΑ λειτουργούν με τρόπο που δεν συνάδει με τη φιλία και τη συμμαχία. Προκαλώντας την Ελλάδα, αυτή η χώρα εξοπλίζει ταυτόχρονα το PKK/YPG/PYD και στοχεύει την Τουρκία». κατέληξε, μεταξύ άλλων.