Ενισχυμένη παρουσιάζεται η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις εκλογές της Βαυαρίας

Ενισχυμένη παρουσιάζεται η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις εκλογές της Βαυαρίας

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ελαφρώς ενισχυμένη παρουσιάζεται η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις κρίσιμες εκλογές που διεξάγονται σήμερα στη Βαυαρία.

Τα γερμανικά και διεθνή μέσα αναφέρουν πως μέχρι τώρα, η συμμετοχή έχει αγγίξει το 35% στο Μόναχο, συμπεριλαμβανομένων και των επιστολικών ψήφων. Στη Νυρεμβέργη, από την άλλη είναι στο 10,9%.

Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 19.00 (ώρα Ελλάδας) και τα πρώτα αποτελέσματα θα αρχίσουν να μεταδίδονται αμέσως μετά. Δικαίωμα ψήφου έχουν περισσότεροι από 9,4 εκατομμύρια άνθρωποι.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών, αν το CSU καταφέρει να συγκεντρώσει ένα ποσοστό από 35% και άνω, τότε δεν πρόκειται να αμφισβητηθεί ο πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ και ενδεχομένως να διατηρήσει το αξίωμα του και ο πρόεδρος του κόμματος Χορστ Ζεεχόφερ. Όσο περισσότερο το ποσοστό θα πλησιάζει το 30%, τόσο πιο σίγουρη είναι η παραίτηση Ζεεχόφερ και αμφίβολο το πολιτικό μέλλον του Ζέντερ. Τόσο όμως στη μία, όσο και στην άλλη περίπτωση, το αποτέλεσμα του CSU θα έχει επιπτώσεις για τον κυβερνητικό συνασπισμό στο Βερολίνο – σε καμία περίπτωση θετικές.