«Εμφάνιση» Ερντογάν μέσω Twitter μετά τις φήμες για τον θάνατό του

«Εμφάνιση» Ερντογάν μέσω Twitter μετά τις φήμες για τον θάνατό του

Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter «επανεμφανίστηκε» ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά τις φήμες για τον θάνατό του που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, με τον Τούρκο πρόεδρο να εύχεται καλή επιτυχία στον Μπόρις Τζόνσον για την εκλογή του στην κεφαλή των Συντηρητικών, αλλά και ως πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας.

Η Άγκυρα πάντως απέφυγε να διαψεύσει επισήμως τις φήμες ότι ο Ερντογάν απεβίωσε έπειτα από καρδιακή προσβολή που υπέστη, και η διαδικτυακή «εμφάνιση» του Τούρκου Προέδρου είναι η πρώτη επίσημη κίνηση απέναντι στις φημολογίες των τελευταίων ωρών.

Δείτε την ανάρτηση του Ερντογάν:

Οι φήμες που άρχισαν να διακινούνται μέσω διαδικτύου τις τελευταίες ώρες έκαναν λόγο για θάνατο του Τ. Ερντογάν ο οποίος επήλθε ύστερα από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη. Αναφερόταν μάλιστα πως άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της πατρίδας του και τα δημοσιεύματα περιέγραφαν με λεπτομέρειες τη «μάχη» των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Η φήμη διαψεύστηκε μόνο από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Arab Turk, το οποίο επικαλέστηκε πηγή της τουρκικής προεδρίας. Επισήμως, ο Ερντογάν απολαμβάνει τις διακοπές του με την οικογένειά του κοντά στο Αιγαίο, ωστόσο μετά την είδηση για τον «θάνατό» του, η Άγκυρα δεν έχει προβεί σε επίσημη διάψευση.

Ο «θάνατος» του Ερντογάν στα social media ήρθε λίγα 24ωρα από την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, και ενώ οι σχέσεις Άγκυρας - Ουάσινγκτον βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί.