Εκπρόσωπος Μέρκελ: Ουδέν σχόλιο για το θέμα των μυστικών υπηρεσίων

Εκπρόσωπος Μέρκελ: Ουδέν σχόλιο για το θέμα των μυστικών υπηρεσίων

Εκπρόσωπος της Ανγκέλα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τις αναφορές ότι η Καγκελάριος έχει χάσει την εμπιστοσύνη της, στον επικεφαλής των υπηρεσίων ασφάλειας της Γερμανίας. «Δεν μπορώ ακόμα να πω τίποτα γι ''αυτό», δήλωσε η Ούρλικε Ντρέμερ σε συνέντευξη Τύπου, παραπέμποντας στη συνάντηση μεταξύ των ηγετών των τριών κομμάτων του κυβερνώντος συνασπισμού της Γερμανίας, την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας βρέθηκε στο επίκεντρο των εξελίξεων μετά τα γεγονότα του Κέμνιτς, όπου σημειώθηκαν βίαιες διαδηλώσεις ακροδεξιών ομάδων και μαζικές εκδηλώσεις αντιφασιστών από όλη τη Γερμανία. Ειδικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών και ηγέτης της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), Χορστ Ζέεχοφερ, υποστήριξε τον Χανς Γκέοργκ Μάασεν, ο οποίος αμφισβήτησε ότι υπήρξαν γεγονότα ακροδεξιάς βίας στο Κέμνιτς, δεχόμενος έντονες πιέσεις προκειμένου να παραιτηθεί.

Πέραν αυτών όμως, θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε και η χθεσινή αποκάλυψη ότι ο κ.Μάασεν, διέρρευσε ευαίσθητα δεδομένα προς το ακροδεξιό AfD από έκθεση της BfV προτού αυτή δοθεί στη δημοσιότητα. Το γεγονός επιβεβαίωσε ο βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος Στέφαν Μπράντερ, ο οποίος, μιλώντας στο ARD, δήλωσε ότι ο κ.Μάασεν του έδωσε στοιχεία σε μία κατ'' ιδίαν συνάντηση που είχαν στις 13 Ιουνίου, πέντε εβδομάδες προτού δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση.

AP Photo