Εκκληση της Μέρκελ προς τους Γερμανούς να κινητοποιηθούν κατά του ακροδεξιού μίσους

Δευτέρα 03 Σεπτεμβρίου 2018, 15:54 - Τελευταία ενημέρωση: 16:10
-A +A
Εκκληση της Μέρκελ προς τους Γερμανούς να κινητοποιηθούν κατά του ακροδεξιού μίσους

Εκκληση προς τους Γερμανούς να κινητοποιηθούν κατά του «μίσους» που διαχέεται από την άκρα δεξιά στην χώρα απηύθυνε σήμερα η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ μετά τα νέα βίαια επεισόδια του σαββατοκύριακου.

«Αυτό που δυστυχώς παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες, αυτές οι πορείες εξτρεμιστών της δεξιάς και νεοναζί έτοιμων για βία, δεν έχουν καμία σχέση με το πένθος για έναν άνθρωπο, αλλά έχουν ως στόχο να διαδώσουν ένα μήνυμα μίσους κατά των ξένων, των πολιτικών, της αστυνομίας και του ελεύθερου Τύπου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Πρέπει να το κάνουμε σαφές, κάθε πολίτης μπορεί να το κάνει παίρνοντας θέση κατά της διαίρεσης της χώρας μας», πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ για την πορεία που οργανώθηκε το Σάββατο από παρατάξεις της άκρας δεξιάς στους δρόμους του Κέμνιτς με την συμμετοχή 8.000 ανθρώπων, για να καταγγείλουν, όπως γίνεται συνεχώς από τις 26 Αυγούστου, τον φόνο ενός 35χρονου Γερμανού. Οι αρχές έχουν συλλάβει έναν ιρακινό αιτούντα άσυλο και έναν Σύρο ως ύποπτους για τον φόνο.

Η άκρα δεξιά, με πρωτοστατούσα την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), εκμεταλλεύεται αυτόν τον φόνο για να επαναλάβει τις επιθέσεις κατά των μεταναστών και της πολιτικής της Αγγελα Μέρκελ. Το ακροδεξιό κόμμα κάνει εκστρατεία επίσης εδώ και μήνες για το θέμα της δολοφονίας στο τέλος του 2017 μίας 15χρονης από τον αιτούντα άσυλο φίλο της Αμπντούλ Ντ. στην πόλη Κάντελ, ο οποίος καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση οκτώμισι ετών. Μετά την έκτιση της ποινής του θα απελαθεί. Παρά ταύτα, ο δήμαρχος της πόλης αναμένει ότι η εκστρατεία του AfD θα συνεχιστεί.

Απόψε θα πραγματοποιηθεί συναυλία ροκ μουσικής στο Κέμνιτς κατά της ξενοφοβίας με σύνθημα «Είμαστε περισσότεροι», ενώ οι κάτοικοι της πόλης αυτής της Σαξωνίας καλούνται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να συμμετάσχουν σε διαδήλωση «από τα παράθυρά τους» με το ίδιο σύνθημα αναρτώντας μηνύματα ανεκτικότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα