Διχάζουν τους Ρεπουμπλικάνους οι ισχυρισμοί Τραμπ για νοθεία στις εκλογές

Διχάζουν τους Ρεπουμπλικάνους οι ισχυρισμοί Τραμπ για νοθεία στις εκλογές

Την ώρα που ο απερχόμενος πρόεδρος Ντοναλντ Τραμπ απειλεί «θεούς και δαίμονες» και ο γιός του Ντόναλντ Τζούνιορ τον παρακινεί να εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο» λόγω «νοθείας», οι Ρεπουμπλικάνοι εμφανίζονται διχασμένοι, με αρκετούς να αποδοκιμάζουν τον απερχόμενο πρόεδρο και άλλους να τον υποστηρίζουν.

Ο γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος υπήρξε υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων το 2012 απέναντι στον Μπαράκ Ομπάμα και ως έχει κάκιστες σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ με ανακοίνωσή του τόνισε πως «ο ισχυρισμός του προέδρου ότι στην εκλογική διαδικασία έγινε νοθεία και κλοπή υποδαυλίζει την ελευθερία η οποία είναι θεμέλιος λίθος της δημοκρατίας μας».

Την Τετάρτη, ο πανίσχυρος επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ ο οποίος επανεξελέγη στη πολιτεία του Κεντάκι δήλωσε ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα όσα υποστηρίζει ο Ντόναλντ Τραμπ και στην πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, ο Μακόνελ τόνισε «Είναι διαφορετικό να υποστηρίζεις ότι κέρδισες τις εκλογές και διαφορετικό να τελειώσει η καταμέτρηση. Πρέπει να περιμένουμε».

«Αυτό έχει αρχίσει να γίνεται τρελό», ανέφερε χθες έκρινε ο Άνταμ Κίνζινγκερ, βουλευτής που εκλέγεται στο Ιλινόι. «Εάν υπάρχουν τεκμηριωμένες ανησυχίες για νοθεία, θα πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει τρόπος να υπερασπιστεί κανένας τα σχόλια που έκανε ο πρόεδρος απόψε χωρίς να υπονομεύσει τη δημοκρατική διαδικασία στη χώρα μας. Η Αμερική καταμετρά τις ψήφους, και πρέπει να σεβαστούμε τα αποτελέσματα, όπως κάναμε πάντα», σημείωσε από την πλευρά του ο Λάρι Χόγκαν, ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Μέριλαντ.

Μέχρι στιγμής στο πλευρό του Τραμπ έχουν ταχθεί μόνο ο Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρειαμ και ο Τζος Χόουλι οι οποίοι θεωρούνται βασικοί του σύμμαχοι. Ο Γκρέιαμ πρόεδρος της δικαστικής επιτροπής της Γερουσίας, υπερασπίστηκε τον Τραμπ την Πέμπτη το απόγευμα και επανέλαβε τους αβάσιμους ισχυρισμούς του για απάτη των ψηφοφόρων. «Είμαι εδώ απόψε για να σταθώ με τον Πρόεδρο Τραμπ», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός της Νότιας Καρολίνας, στο Fox News.

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι σε συνέντευξή του το απόγευμα της Πέμπτης με τη Λόρα Ινγκραχαμ του Fox News είπε «Κάθε Αμερικανός πρέπει να ξεσηκωθεί. Μην σιωπάτε για αυτό. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτό να συμβεί μπροστά στα μάτια μας».