Βρετανικός Τύπος: «Βουλή των ηλιθίων», «Ταπεινωτική ήττα»

Βρετανικός Τύπος: «Βουλή των ηλιθίων», «Ταπεινωτική ήττα»

Με αρνητικό τρόπο σχολιάζουν οι βρετανικές εφημερίδες τις εξελίξεις στο κοινοβούλιο, μετά τη νέα ήττα Τζόνσον για το Brexit, ενώ δεν φείδονται τον χαρακτηρισμών στους τίτλους τους κάνοντας λόγο για «Βουλή των ηλιθίων» και «ταπεινωτική ήττα». «Γιατί δεν μας αφήνουν να φύγουμε;» διερωτάται μια μερίδα του Τύπου.

«Ο Μπόρις δίνει μάχη με αυτούς που διαλύουν το Brexit με τρεις επιστολές στην ΕΕ», γράφουν οι Sunday Times, που αναφέρουν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός άνοιξε ένα νέο μέτωπο στη μάχη του για το Brexit. Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι τρεις επιστολές ήταν μια προσπάθεια καταστρατήγησης, κάτι που- σχολιάζει- είναι βαθιά καταστρεπτικό.

«Ο Τζόνσον αρνείται να υπογράψει την επιστολή για την καθυστέρηση του Brexit», είναι ο τίτλος της Sunday Telegraph. «Δεν είναι από μένα», είναι η δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδαSunday Telegraph η οποία έχει τον τίτλο: «Ο Τζόνσον αρνείται να υπογράψει την επιστολή για την καθυστέρηση του Brexit»

«Οι βουλευτές βρήκαν άλλο ένα τέχνασμα για να παρατείνουν την αγωνία του έθνους και να αναβάλουν, ξανά, το ξεκαθάρισμά τους με την πραγματικότητα», αναφέρει το πρωτοσέλιδο σχόλιο της Telegraph.

Ο Observer στο πρωτοσέλιδό του έχει μια φωτογραφία από την τεράστια διαδήλωση που έγινε το Σάββατο στο Λονδίνο και κάνει λόγο για «ταπεινωτική ήττα» του Μπόρις Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων.

 

Ταπεινωμένος», γράφει στο πρωτοσέλιδό της η Sunday Mirror και σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός ηττήθηκε πάλι, ενώ κάνει λόγο για τις τρεις, αντικρουόμενες, επιστολές που έστειλε ο Μπόρις Τζόνσον στην ΕΕ για την αναβολή του Brexit.

Αντίθετα, μια μερίδα εφημερίδων επικεντρώνονται στους  στους βουλευτές της Βουλής των Κοινοτήτων και λιγότερο στον Μπόρις Τζόνσον. Χαρακτηριστικά, στο πρωτοσέλιδό η Daily Mail εκδόθηκε με τον τίτλο «Βουλή των ηλιθίων», κάνοντας επίθεση στην τροπολογία που καθυστερεί την έγκριση της συμφωνίας του Brexit.

«Γιατί δεν μας αφήνουν να φύγουμε;», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Sunday Express, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Brexit, με την εφημερίδα να κατηγορεί το κοινοβούλιο ότι ψήφισε για να εμποδίσει τη ρηξικέλευθη συμφωνία του Μπόρις Τζόνσον.