Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, 15:36

-A +A

Βρετανία - Νέος κορονοϊός: Σε απομόνωση όσοι επιστρέφουν από τη Ουχάν

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, 15:36
Βρετανία - Νέος κορονοϊός: Σε απομόνωση όσοι επιστρέφουν από τη Ουχάν
-A +A

Όσοι επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από την κινεζική πόλη Ουχάν, εστία του νέου κορονοϊού, θα τίθενται σε απομόνωση υπό ασφαλείς συνθήκες για 14 ημέρες για να προληφθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ.

Σε μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η κυβέρνησή του εργάζεται σκληρά προκειμένου να επαναπατριστούν οι Βρετανοί πολίτες από την Ουχάν, την πόλη που θεωρείται ως το επίκεντρο του ξεσπάσματος του νέου κορονοϊού, σημειώνοντας ότι όλοι όσοι τεθούν σε απομόνωση θα έχουν όλη την ιατρική φροντίδα που μπορεί να χρειαστούν.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να φέρουμε πίσω τους Βρετανούς πολίτες από την Ουχάν. (...) Όλοι όσοι επιστρέφουν από την Ουχάν θα τίθενται σε απομόνωση υπό ασφαλείς συνθήκες για 14 ημέρες και εκεί θα έχουν κάθε απαραίτητη ιατρική προσοχή», αναφέρει ο Χάνκοκ στο μήνυμά του στο Twitter.

Ο αριθμός των Βρετανών που βρίσκονται στην Ουχάν υπολογίζεται σε 200.

Οι επισκέπτες θα οδηγούνται σε μια στρατιωτική βάση κατά την άφιξή τους στην Βρετανία, μετέδωσε παράλληλα το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας.

Εξάλλου, η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways ανακοίνωσε σήμερα την άμεση αναστολή όλων των πτήσεών της προς την ηπειρωτική Κίνα μετά την σύσταση που έγινε χθες από τη Βρετανία να αποφεύγουν οι πολίτες της να επισκέπτονται την Κίνα.

Κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορονοϊού δεν έχει προς το παρόν εντοπιστεί στη Βρετανία.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα