Βρετανία: Κίνδυνος επιβίωσης για εταιρείες παροχής ενέργειας λόγω των αυξήσεων στο φυσικό αέριο

Βρετανία: Κίνδυνος επιβίωσης για εταιρείες παροχής ενέργειας λόγω των αυξήσεων στο φυσικό αέριο

Δύσκολη ακόμη και η επιβίωση πολλών εταιρειών παροχής ενέργειας στη Βρετανία φαίνεται πως είναι πλέον, έπειτα από τις «άνευ προηγουμένου» αυξήσεις στις τιμές του φυσικού αερίου. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters ήδη πέντε μικροί Βρετανοί προμηθευτές ενέργειας πρέπει να πληρώσουν στη ρυθμιστική εταιρεία Ofgem για το ανανεώσιμο σχέδιο της, διαφορετικά θα χάσουν τις άδειες τους, δήλωσε χθες ο επικεφαλής της.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι προμηθευτές ενέργειας της χώρας ασφυκτιούν με τις αυξήσεις στις τιμές που έχουν φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ με κάποιες μικρές επιχειρήσεις να είναι δύσκολο να αντεπεξέλθουν. Μάλιστα προμηθευτές όπως η Colorado Energy, η Igloo Energy Supply Limited, η Neon Reef Limited, η Whoop Energy Limited και η Symbio Energy χρωστούν ήδη 765.000 λίρες συνολικά για την πληρωμή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής. «Και εάν οι προμηθευτές δεν συμμορφωθούν με τη διαταγή που τους έγινε, η Ofgem είναι πιθανό να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες».