7ος χρόνος, ημέρα 2103η
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Βολιβία: Τα συνδικάτα απειλούν με γενική απεργία αν δεν αποκατασταθεί η τάξη

Προειδοποίηση απηύθυνε η μεγαλύτερη ομοσπονδία εργατικών συνδικάτων στη Βολιβία ότι θα κατέλθει σε επ'' αόριστον απεργία, κινητοποιώντας και τα μέλη της στην πρωτεύουσα Λα Παζ, εφόσον η πολιτική ηγεσία της χώρας και οι ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών δεν αποκαταστήσουν τη συνταγματική τάξη και την ειρήνη εντός 24ωρου.

«Προς τους πολιτικούς ηγέτες και τους ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών που προκάλεσαν όλο αυτό το χάος... σας δίνουμε 24 ώρες για να αποκαταστήσετε τη συνταγματική τάξη, την κοινωνική ειρήνη και την ενότητα του βολιβιανού λαού», δήλωσε ο επικεφαλής του Βολιβιανού Εργατικού Κέντρου Χουάν Κάρλος Χουαράτσι, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα. «Δεν της αξίζει αυτό της χώρας μας», καταλήγει στο μήνυμά του, σύμφωνα με το Reuters.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε εν μέσω των συνεχιζόμενων ταραχών στη Βολιβία μετά την παραίτηση του προέδρου ''Εβο Μοράλες και την αναχώρησή του για το Μεξικό, την ώρα που ο στρατός της χώρας ουσιαστικά διατηρεί από χθες τον έλεγχο, αφότου οι επικεφαλής του απηύθυναν έκκληση στον Μοράλες να παραιτηθεί.