Βίντεο από τη ληστεία-«μαμούθ» στο μουσείο της Δρέσδης

Βίντεο από τη ληστεία-«μαμούθ» στο μουσείο της Δρέσδης

Για τη μεγαλύτερη ληστεία όλων των εποχών κάνουν λόγο τα γερμανικά ΜΜΕ, καθώς άγνωστοι εισέβαλαν στο μουσείο της Δρέσδης («Πράσινος Θόλος»), αφαιρώντας σπάνιους θησαυρούς και αντικείμενα, με την αξία της λείας τους να υπολογίζεται περίπου στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες, αφού απενεργοποίησαν τον συναγερμό του μουσείου, μπήκαν στο εσωτερικό κι άρχισαν να αφαιρούν από τις προθήκες κοσμήματα, έργα τέχνης και σπάνιες αντίκες, πριν διαφύγουν από το σημείο με πολυτελές όχημα.

Η συλλογή ιδρύθηκε τον 18ο αιώνα από τον Αύγουστο τον Δυνατό, Εκλέκτορα της Σαξονίας και μετέπειτα Βασιλιά της Πολωνίας.

Ένας από τους γνωστότερους θησαυρούς της -το 41 καρατίων «Πράσινο Διαμάντι» της Δρέσδης- δεν βρισκόταν εκεί όταν έγινε η διάρρηξη επειδή ήταν δανεισμένο στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με νεότερο τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters από το Μουσείο, εκλάπησαν τρία σετ κοσμημάτων με διαμάντια και ρουμπίνια ανεκτίμητης αξίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η διευθύντρια του μουσείου Μάριον Άκερμαν. Τα κοσμήματα περιλαμβάνονταν στα εκθέματα του «Πράσινου Θόλου», το οποίο βρίσκεται μέσα σ'' ένα κάστρο της πόλης και φιλοξενεί μία από τις σημαντικότερες συλλογές θησαυρών στην Ευρώπη.

Η Daily Mail δημοσιεύει βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας. Στις εικόνες φαίνονται δύο άνδρες να εισέρχονται στο μουσείο από ένα παράθυρο με κάγκελα. Στη συνέχεια σπάζουν τρεις προθήκες και αφαιρούν τα σετ των κοσμημάτων που βρίσκονταν μέσα σ'' αυτές.

Φωτογραφία: AP