Βενεζούελα: Διορία 72 ωρών σε Αμερικανούς διπλωμάτες να εγκαταλείψουν τη χώρα

Βενεζούελα: Διορία 72 ωρών σε Αμερικανούς διπλωμάτες να εγκαταλείψουν τη χώρα

Διορία 72 ωρών δίνει η κυβέρνηση της Βενεζουέλας σε Αμερικανούς διπλωμάτες προκειμένου να εγκαταλείψουν τη χώρα, με τον Νικολάς Μαδούρο να κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για κυβερνο-σαμποτάζ, που είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί αντιμέτωπη η χώρα με το χειρότερο μπλακάουτ στην ιστορία της.

Συγκεκριμένα, ο Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι οργάνωσε μια εξελιγμένη κυβερνοεπίθεση εναντίον του δικτύου υδροηλεκτρικής ενέργειας της Βενεζουέλας.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας της Βενεζουέλας» είπε ο Μαδούρο, για να προσθέσει: «Είναι μια τεχνολογία που μονάχα η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαθέτει».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αρεάσα είπε ότι οι Αμερικανοί διπλωμάτες που βρίσκονται στο έδαφος της Βενεζουέλας πρέπει να φύγουν εντός 3 ημερών.

Σημειώνεται ότι η Βενεζουέλα παραμένει στο σκοτάδι για έκτη ημέρα, τα νοσοκομεία δίνουν μάχη για να λειτουργήσουν ομαλά, ενώ τα τρόφιμα σαπίζουν από τη ζέστη και οι εξαγωγές από τον κυριότερο πετρελαϊκό σταθμό της χώρας έχουν σταματήσει.

Σήμερα, το ρεύμα έχει επανέλθει σε πολλές περιοχές, όμως η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη σε περιοχές του Καράκας και του δυτικού τμήματος της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Κολομβία.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Doctors for Health, 24 άνθρωποι απεβίωσαν σε δημόσια νοσοκομεία μετά το μπλακάουτ.