Αύξηση της ανεργίας και στις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ τον Απρίλιο

Αύξηση της ανεργίας και στις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ τον Απρίλιο

Αυξήθηκε το ποσοστό της ανεργίας και στις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ κατά τον μήνα Απρίλιο, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν, προκειμένου να υπάρξει ανάσχεση στην εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Ομοσπονδιακού υπουργείου Εργασίας.

Βάσει των στοιχείων της Στατιστικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εργασίας, τον περασμένο μήνα η ανεργία κατέγραψε ποσοστά ρεκόρ σε 43 Πολιτείες, με το μεγαλύτερο να καταγράφεται στην Νεβάδα, καθώς η συγκεκριμένη Πολιτεία είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτώμενη από δύο σκληρά δοκιμαζόμενους τομείς, αυτόν της τουριστικής βιομηχανίας και των υπηρεσιών τροφίμων. 

Το ποσοστό στη Νεβάδα αυξήθηκε κατά 24,2%, αγγίζοντας το 28,2% - ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από το εθνικό ποσοστό απασχόλησης του Απριλίου 14,7%.

Εξάλλου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που τελείωσε στις 16 Μαΐου αυξήθηκαν κατά 2,44 εκατ., αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των Αμερικανών που έχουν υποβάλει αντίστοιχο αίτημα από τα μέσα Μαρτίου σε 38,6 εκατ, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street έκαναν λόγο για αύξηση 2,4 εκατ.