Απελαύνει τρεις Ρώσους διπλωμάτες σε ένδειξη αλληλεγγύης με την Τσεχία
Σλοβακία

Απελαύνει τρεις Ρώσους διπλωμάτες σε ένδειξη αλληλεγγύης με την Τσεχία

Η Σλοβακία αποφάσισε σήμερα να απελάσει τρεις Ρώσους διπλωμάτες, δίνοντας τους προθεσμία μιας εβδομάδας να εγκαταλείψουν την χώρα, δήλωσε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Έντουαρντ Χέγκερ, σε μήνυμα του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Η Σλοβακία απελαύνει τρεις Ρώσους διπλωμάτες, οι οποίοι πρέπει να εγκαταλείψουν την χώρα στην διάρκεια των επόμενων επτά ημερών», δήλωσε ο Χέγκερ.

Ο Χέγκερ είπε ότι η Σλοβακία ενήργησε σε ένδειξη αλληλεγγύης με την Δημοκρατίας της Τσεχίας, η οποία αποφάσισε να απελάσει το μεγαλύτερο τμήμα του διπλωματικού προσωπικού , αφού κατηγόρησε την Ρωσία ότι αξιωματικοί των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών βρίσκονται πίσω από την ανατίναξη αποθήκης πυρομαχικών στην ανατολική Τσεχία το 2014.

Η Μόσχα αντιδρώντας στην απόφαση αυτή της Σλοβακίας, μέσω της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, εξέφρασε την απογοήτευση της για τις «μη φιλικές ενέργειες της Μπρατισλάβας», την οποία επέκρινε για «ψευτοαλληλεγγύη» με την Τσεχία «σε μια κατασκευασμένη υπόθεση», υποσχόμενη ότι θα δώσει άμεσα την δική της απάντηση.