«Αν οι Ελληνοκύπριοι κάνουν βήμα, θα απαντήσουμε κατάλληλα»

«Αν οι Ελληνοκύπριοι κάνουν βήμα, θα απαντήσουμε κατάλληλα»

Νέες απειλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστηρίζοντας πως οι Ελληνοκύπριοι δεν μπορούν να κάνουν κανένα βήμα στην ανατολική Μεσόγειο, και πως «αν τολμήσουν κάτι τέτοιο, θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση, όπως στο παρελθόν».

Σε συνέντευξη του στην τουρκική κρατική τηλεόραση TRT, ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε πως για την Άγκυρα δεν έχει σημασία τι κάνουν οι Ελληνοκύπριοι, ενώ ισχυρίστηκε για τις προκλητικές ενέργειες με γεωτρήσεις στην Κύπρο πως «όλα τα βήματα μας γίνονται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Το τι θα κάνει μέσα στην υφαλοκρηπίδα της το αποφασίζει μόνο η Τουρκία. Είναι καθήκον της Τουρκίας, ως εγγυήτρια δύναμη, να προστατέψει τα δικαιώματα της "τουρκικής δημοκρατίας της βόρειας Κύπρου"». όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, «και του τουρκοκυπριακού λαού».

Σε ανάλογο τόνο ήταν και το μήνυμα του Ταγίπ Ερντογάν σήμερα, καθώς όπως ανέφερε «στην ανατολική Μεσόγειο λαμβάνουμε όλα τα νόμιμα βήματα. Κι έτσι θα συνεχίσουμε. Όμως αν έρθουν μπροστά μας κάποιοι που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμότητα, τότε κι εμείς ξέρουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα που θα καταλάβουν και ξέρουμε να το κάνουμε».

Διαβάστε ακόμα:

- Ερντογάν: Στη Μεσόγειο θα μιλήσουμε με γλώσσα που καταλαβαίνουν