Αντάρτες που υποστηρίζει η Άγκυρα ανακατέλαβαν κωμόπολη στην Ιντλίμπ
Reuters

Αντάρτες που υποστηρίζει η Άγκυρα ανακατέλαβαν κωμόπολη στην Ιντλίμπ

Την κωμόπολη Ναϊράμπ στην επαρχία Ιντλίμπ ανακατέλαβαν οι Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Με τη βοήθεια των Τούρκων φίλων μας, ανακτήσαμε τον έλεγχο της στρατηγικής σημασίας πόλης Ναϊράμπ, της πύλης του Σαρακέμπ, αφού εκδιώξαμε τις τρομοκρατικές ρωσικές πολιτοφυλακές», δήλωσε στο πρακτορείο ο Γιουσούφ Χαμούντ εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού που στηρίζει η Άγκυρα.

Αξιωματικός των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε πως ο τουρκικός στρατός υποστήριξε την επίθεση των ανταρτών με πυρά πυροβολικού και ομάδες πυροτεχνουργών και οι αντάρτες καθαρίζουν τώρα την πόλη. Ο επόμενος στόχος τους είναι να καταλάβουν τη στρατηγικής σημασίας κωμόπολη Σαρακέμπ.

«Αυτό θα συμβεί σύντομα. Το καθεστώς υπέστη βαριές απώλειες στις συγκρούσεις την περασμένη νύκτα. Επίσης κατασχέσαμε μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών», δήλωσε στο Reuters ο Τούρκος αξιωματικός.

Ο ίδιος ανέφερε πως δεν σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ των τουρκικών και των ρωσικών δυνάμεων κατά την προέλαση των ανταρτών προς τη Ναϊράμπ και πως στις συγκρούσεις δεν σκοτώθηκαν Τούρκοι στρατιώτες.

Πρόκειται για την πρώτη περιοχή που ανακατακτούν από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που προωθούνται στην Ιντλίμπ, την ώρα που η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού καλεί τις εμπόλεμες πλευρές να επιτρέψουν την ασφαλή διέλευση των αμάχων και υπενθυμίζει πως νοσοκομεία, αγορές και σχολεία προστατεύονται από τον νόμο.