Ανατροπή στον θάνατο του προέδρου της Lukoil

Ανατροπή στον θάνατο του προέδρου της Lukoil

Η ρωσική  Lukoil ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρός της Ραβίλ Μαγκάνοφ πέθανε μετά από "σοβαρή ασθένεια", μετά από αναφορές ρωσικών ΜΜΕ ότι πέθανε αφού έπεσε από το παράθυρο του νοσοκομείου.

«Λυπούμαστε βαθιά που ανακοινώνουμε ότι ο Ραβίλ Μαγκάνοφ... πέθανε μετά από σοβαρή ασθένεια», δήλωσε σήμερα η Lukoil.  Αρκετά ρωσικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει νωρίτερα ότι ο Μαγκάνοφ πέθανε αφού έπεσε από το παράθυρο ενός νοσοκομείου της Μόσχας που συχνά αποκαλείται Νοσοκομείο του Κρεμλίνου αφού κουράρει τις πολιτικές και επιχειρηματικές ελίτ της χώρας. 

"Σήμερα το πρωί ο Μαγκάνοφ έπεσε από το παράθυρο του Κεντρικού Κλινικού Νοσοκομείου. Πέθανε από τα τραύματά του", μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο μια "ενημερωμένη" πηγή. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή της επιχειρηματικής εφημερίδας RBC, ο Μαγκάνοφ έπεσε από το παράθυρο του έκτου ορόφου του νοσοκομείου. Ο Μαγκάνοφ γεννήθηκε το 1954. Εργαζόταν στη Lukoil από το 1993 και ήταν επίσης πρόεδρος της εταιρείας. Ο Μαγκάνοφ διορίστηκε πρόεδρος το 2020.

Η Lukoil ήταν μια από τις λίγες μεγάλες ρωσικές εταιρείες που ζήτησαν τον τερματισμό των μαχών στην Ουκρανία αφού η Μόσχα έστειλε τα στρατεύματά της στη φιλοδυτική χώρα τον Φεβρουάριο, όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σε ανακοίνωσή του τότε, το διοικητικό συμβούλιο της Lukoil ζήτησε «άμεσο» τερματισμό των μαχών, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του σε όσους επλήγησαν από την «τραγωδία».