Anadolu: Η Λιβύη έθεσε σε ισχύ τη συμφωνία με την Τουρκία

Anadolu: Η Λιβύη έθεσε σε ισχύ τη συμφωνία με την Τουρκία

Σε ισχύ έθεσε η Λιβύη τη συμφωνία με την Τουρκία για τις θαλάσσιες ζώνες στη Μεσόγειο, μετέδωσε το Anadolu. Ειδικότερα, πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης της λιβυκής κυβέρνησης του Αλ Σάρατζ που επικαλείται το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu, αναφέρουν ότι ζητήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Λιβύης να θέσουν σε ισχύ άμεσα τη συμφωνία. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν η συμφωνία θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα στη Λιβύη στις αρχές του επόμενου χρόνου.

Στο κείμενο υπεγράφη από τον επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Φαγίζ Ες Σεράκ, και αναφέρει «το Προεδρικό Συμβούλιο έλαβε την απόφαση να εγκρίνει τα δύο μνημόνια που υπεγράφησαν στις 27 Νοεμβρίου, με την απόφαση να έχει ισχύ από την ημερομηνία υιοθέτησής του».

Από το 2011, όταν ο Μουαμάρ Καντάφι εκδιώχθηκε και σκοτώθηκε, η Λιβύη σπαράσσεται από τη σύγκρουση δύο αντίπαλων εδρών εξουσίας: μία στην ανατολική Λιβύη, επικεφαλής της οποίας είναι ο Χαλίφα Χαφτάρ, και την κυβέρνηση της εθνικής ενότητας την οποία υποστηρίζει με κάθε μέσο η Τουρκία.