Αμερικανικά ΜΜΕ: Η Λευκορωσία πιθανόν να στείλει στρατό κατά της Ουκρανίας

Αμερικανικά ΜΜΕ: Η Λευκορωσία πιθανόν να στείλει στρατό κατά της Ουκρανίας

Η Λευκορωσία αναμένεται να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία το συντομότερο τη Δευτέρα για να πολεμήσουν μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις που εισέβαλαν στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα δηλώσεις ανώτατου Αμερικανού αξιωματούχων των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. 

Μέχρι σήμερα η Λευκορωσία παρέχει υποστήριξη στην πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει άμεσο μέρος στη σύγκρουση.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο Αμερικανός αξιωματούχος που έχει άμεση γνώση των τρεχουσών εκτιμήσεων των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ ανέφερε ότι η απόφαση του ηγέτη της Λευκορωσίας για το αν θα εμπλέξει τη Λευκορωσία περαιτέρω στον πόλεμο εξαρτάται από τις συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες. Ο αξιωματούχος μίλησε ανώνυμα για να συζητήσει τις ευαίσθητες πληροφορίες.

Οι ρωσικές δυνάμεις αντιμετώπισαν ισχυρή αντίσταση από τους υπερασπιστές της Ουκρανίας και Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι πιστεύουν ότι η εισβολή ήταν πιο δύσκολη και πιο αργή από ό,τι οραματιζόταν το Κρεμλίνο, αν και αυτό θα μπορούσε να αλλάξει καθώς η Μόσχα προσαρμόζεται.