Επιτυχής και με υπερκάλυψη η εισαγωγή της Optima Bank

Επιτυχής και με υπερκάλυψη η εισαγωγή της Optima Bank

Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσε η εισαγωγή της πρώτης τράπεζας μετά από 17 χρόνια στο ΧΑ, Optima Bank, καθώς πληροφορίες από καλά ενημερωμένες πηγές θέλουν η να έχουν προσφερθεί συνολικά περί τα 549 εκατ. ευρώ έναντι 151,2 εκατ. ευρώ που ήταν το μέγιστο του ποσού που ήθελε να συγκεντρώσει με την εισαγωγή της η τράπεζα.

Η απόλυτα επιτυχής εισαγωγή συνοδεύτηκε από υπερκάλυψη κατά 3,6 φορές των συνολικών κεφαλαίων ή κατά 5 φορές των κεφαλαίων για τις διαθέσιμες μετοχές (αφού μετοχές αξίας 51 εκατ. ευρώ είχαν ήδη καλυφθεί από τους anchor investors όπως εταιρίες του Ομίλου Motor Oil, του Γιάννη Βαρδινογιάννη, των funds της Fiera Capital, της Reggeborgh και της Κ HAMDOUN, με έδρα στην Κύπρο). Οι διαθέσιμες μετοχές αφορούσαν 100 εκατ. ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επιτυχής εισαγωγή της νέας εισηγμένης τράπεζας στο ΧΑ αντανακλά τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας και του τραπεζικού κλάδου και συμβάλλει σημαντικά στην περαιτέρω ενίσχυσή του, όπως και στο ΧΑ καθώς το επιτυχημένο IPO έρχεται σε μία περίοδο φθινοπωρινής διόρθωσης με διεθνή νέα για επιβράδυνση των οικονομιών μετά τις συνεχεία αυξήσεις επιτοκίων σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Μετά την υπερκάλυψη που ανέμενε ο πρόεδρος της τράπεζας Γιώργος Τανισκίδης, εκτιμάται ότι η οριστική τιμή της μετοχής θα προσδιορισθεί στο άνω εύρος των τιμών. Υπενθυμίζεται ότι το εύρος τιμής είχε οριστεί μεταξύ 6,40 - 7,20 ευρώ.