Οι πολίτες έχουν απαιτήσεις από τον δήμαρχο της Αθήνας

Η Αθήνα είχε και εξακολουθεί να έχει πολλά προβλήματα. Ο Κώστας Μπακογιάννης παρέλαβε μια βρόμικη πόλη, μια εγκαταλελειμμένη πόλη. Μία πόλη που η καθημερινότητά του ιστορικού της κέντρου ήταν άνθρωποι που κοιμόντουσαν στο πεζοδρόμιο και αναζητούσαν φαγητό στα σκουπίδια. Σε αυτό πάνω δούλεψε ο Δήμος και θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι υπήρξε αξιοσημείωτη πρόοδο!

Σε γενικές γραμμές ο κ. Μπακογιάννης υποσχέθηκε πριν από 4 χρόνια παρεμβάσεις σε καθαριότητα, ασφάλεια, πράσινο, φωτισμό, προσβασιμότητα, αναπλάσεις, ναρκωτικά, επιχειρηματικότητα, τουρισμό, μετανάστες, άθληση, ψηφιακές υποδομές. Ό,τι υποσχέθηκε το έκανε. Προσπάθησε να έχει ένα καλό αποτέλεσμα και το πέτυχε! Ναι, η Αθήνα δεν αλλάζει μέσα σε 4 χρόνια. Αλλά δεν είναι ίδια η Αθήνα με εκείνη του 2019.

Να συζητήσουμε και για τον μεγάλο περίπατο. Ατυχείς οι χειρισμοί ή καλύτερα η όλη διαχείριση του project! Από την άλλη ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι πριν λίγο καιρό όλοι θεωρούσαμε σημαντική την πεζοδρόμηση μεγάλων δρόμων του Κέντρου της Αθήνας, σε μία προσπάθεια αυτό να αναβαθμιστεί. Η πεζοδρόμηση ως σχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος δεν προχώρησε, αλλά το μελάνι που χύθηκε και οι επενδύσεις που έγιναν με βάση εκείνο τον σχεδιασμό της κεντρικής κυβέρνησης μας δείχνουν ότι το θέμα συγκέντρωσε, τουλάχιστον αυτό, το ενδιαφέρον του κόσμου. Και ύστερα ήρθε ο κ. Μπακογιάννης να φτιάξει τον μεγάλο περίπατο. Σε μια πόλη που πρέπει να δείξει ένα ευρωπαϊκό προφίλ στους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που την επισκέπτονται.

Ο κ. Μπακογιάννης, λοιπόν, έκανε ό,τι συζητούσε νωρίτερα όλη η Αθήνα και συμφωνούσε στο ότι έπρεπε να υπάρξει μια τέτοιου μεγέθους παρέμβαση. Και το ανακοίνωσε στο προεκλογικό του πρόγραμμα. Απέτυχε; Δεν είμαστε σίγουροι! Αλλά μπορεί στο τέλος και να αποτύχει. Κι ενώ σε περίπτωση επιτυχίας ο κ. Μπακογιάννης δεν δικαιούται των ευσήμων, διότι αυτή είναι η πολιτική, σε περίπτωση αποτυχίας την χρεώνεται ολοκληρωτικά. Επειδή και πάλι αυτή είναι η πολιτική. Δίκαιο! Διότι ο κ. Μπακογιάννης, όπως και κάθε πολιτικός που ασκεί εξουσία, διαχειρίζεται τα δικά μας χρήματα και έχουμε απαίτηση να τα χρησιμοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παρόλα αυτά, πιστεύει κανείς πραγματικά ότι αυτός είναι ο λόγος για να απορρίψουμε τον κ. Μπακογιάννη; Να το κάνουμε! Για να κερδίσει ποιος; Ο Κασιδιάρης;

Δεν θα λέγαμε τα ίδια πράγματα αν ο κ. Μπακογιάννης ήταν ένας αποτυχημένος δήμαρχος. Μπορεί κανείς να το υποστηρίξει αυτό; Από την άλλη πλευρά, οι δημότες έχουν το δικαίωμα να έχουν απαιτήσεις. Είναι φυσικό να θέλουν να βελτιώσουν την ζωή τους. Οι πολιτικοί έχουν να κάνουν μια δουλειά! Να τους ακούν και να προσπαθούν να τους ικανοποιήσουν.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]