Τομείς με μέλλον στο μετασύμπαν
Shutterstock
Shutterstock

Τομείς με μέλλον στο μετασύμπαν

Μια ομαλή και «πλήρης αποκέντρωση» του Web3 είναι απαραίτητη, ωστόσο, απέχουμε πολύ ακόμη από το να γίνει πραγματικότητα, δήλωσε η Ράντι Ζούκερμπεργκ, αναφερόμενη σε ένα σύστημα όπου οι χρήστες και όχι οι εταιρείες θα έχουν την ιδιοκτησία υπηρεσιών και δεδομένων.

Η αδερφή του διευθύνοντος συμβούλου της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στο Global Supertrends Conference 2022, σύμφωνα με το CNBC, τόνισε ότι το Web3 αποτελεί μια υποθετική, μελλοντική έκδοση του Διαδικτύου που βασίζεται στην τεχνολογία blockchain — μια «ιδανική ουτοπία».

«Αλλά… δεν συμβαίνει αυτό. Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι χάος», τόνισε.

Η ιδιοκτησία στον εικονικό κόσμο

Το μετασύμπαν μπορεί να οριστεί ως ένας εικονικός κόσμος όπου οι άνθρωποι ζουν, εργάζονται και παίζουν. Με το κρυπτονόμισμα, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν και να αναπτύξουν εικονική γη ή να ντύσουν τα δικά τους avatars.

Σύμφωνα με την Ζούκερμπεργκ, καμία από τις εταιρείες που τρέχουν προγράμματα metaverse αυτή τη στιγμή δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τον έλεγχο ή να «μοιραστούν την ιδιοκτησία».

Ευκαιρίες και έσοδα

Το μετασύμπαν μπορεί να είναι ακόμα στα σπάργανα, αλλά τομείς όπως το real estate θα είναι «εξαιρετικά πολύτιμοι», ανέφερε η ίδια.

Σύμφωνα με στοιχεία της MetaMetrics Solutions, οι πωλήσεις ακινήτων στο metaverse ξεπέρασαν τα 500 εκατομμύρια δολάρια το 2021 και θα μπορούσαν να διπλασιαστούν το 2022.

H εκπαίδευση και η κατάρτιση θα είναι ένας ακόμη «τεράσιος τομέας» για ευκαιρίες και έσοδα.

«Ειδικά σε αυτή τη νέα εποχή όπου οι εργαζόμενοι είναι απομακρυσμένοι, είναι πολύ δύσκολο να αναβαθμιστούν εξ αποστάσεως… Νομίζω ότι η εκπαίδευση στο μετασύμπαν, η εκπαίδευση με διαδραστικό τρόπο, θα γίνει ζωτικής σημασίας για κάθε επιχείρηση», πρόσθεσε η Ζουκερμπεργκ.

«Πραγματικά, απλώς ξύνουμε την επιφάνεια αυτού που πρόκειται να δούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.