Ολική αναβάθμιση της Google Search - Δυνατότητα αναζήτησης και με βίντεο
Google
Google

Ολική αναβάθμιση της Google Search - Δυνατότητα αναζήτησης και με βίντεο

Στο Gemini ήταν αφιερωμένη η δίωρη παρουσίαση του Google I/O 2024, κατά την οποία το κεντρικό μήνυμα ήταν «Καλώς ήρθατε στην εποχή του Gemini», με τον τεχνολογικό κολοσσό να κάνει ξεκάθαρο ότι θα στρέψει όλη του την προσοχή στην Τεχνητή Νοημοσύνη. 

Από τις επικείμενες ενημερώσεις που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, η αναζήτηση Google αναμένεται να αποκτήσει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές αλλαγές και, όπως όλα δείχνουν, η μηχανή αναζήτησης θα δει το 2024 μία από τις πιο εντυπωσιακές αναβαθμίσεις που έχει δεχτεί ποτέ στα 25 χρόνια της.

Τα νέα χαρακτηριστικά που θα έχει η Αναζήτηση της Google

1. Επισκοπήσεις Τεχνητής Νοημοσύνης

Η μεγαλύτερη αναβάθμιση που έρχεται στη μηχανή αναζήτησης είναι το AI Overviews, το οποίο φαίνεται να είναι η έκδοση εκκίνησης του SGE (Search Generative Experience). Παρέχει λεπτομερείς απαντήσεις τεχνητής νοημοσύνης σε ερωτήματα. Οι απαντήσεις έρχονται συμπληρωμένες με το σχετικό πλαίσιο κειμένου, καθώς και συνδέσμους προς πηγές και προτάσεις για περαιτέρω ερωτήσεις.

Υπάρχουν σχέδια επέκτασης του AI Overviews σε περισσότερες χώρες με στόχο να φτάσει σε πάνω από ένα δισ. ανθρώπους μέχρι το τέλος του 2024.

Πηγή: Google

2. Αναζήτηση με βίντεο

Η AI Overviews φέρνει περισσότερα στην Αναζήτηση Google από τα λεπτομερή αποτελέσματα. Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν βίντεο στη μηχανή μαζί με μια αναζήτηση κειμένου. Θα μπορούμε να ανεβάσουμε ένα κλιπ και να γράψουμε μία σχετική ερώτηση στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Η αναζήτηση με βίντεο θα ξεκινήσει στα αγγλικά για τους χρήστες των ΗΠΑ, ενώ σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές. 

Πηγή: Google

3. Εξυπνότερη Τεχνητή Νοημοσύνη

Το Google Search θα μπορεί να δημιουργήσεις προγράμματα για εμάς. Για παράδειγμα, ένα τριήμερο πρόγραμμα γευμάτων ή ένα πρόγραμμα διακοπών για το επόμενο ταξίδι. 

Πηγή: Google

Στις επερχόμενες προσπάθειες τεχνητής νοημοσύνης της Google, συμπεριλαμβάνεται και το Project Astra, το οποίο θα μπορεί να αναγνωρίζει τα αντικείμενα σε μια οθόνη ή και να εντοπίζει την πόλη στην οποία βρίσκεστε απλά κοιτάζοντας έξω από ένα παράθυρο. 

Επίσης, το Ask Photos, πρόκειται για ένα επερχόμενο εργαλείο Google Photos, ικανό να βρίσκει συγκεκριμένες εικόνες στον λογαριασμό σας πολύ πιο γρήγορα από ό,τι πριν και να "χειρίζεται πιο εμπεριστατωμένα ερωτήματα" με εκπληκτική ακρίβεια.

Με πληροφορίες από techradar.gr.