Η Meta είχε απολύσει 11.000 εργαζόμενους στα τέλη του 2022.
Meta: Υπέρ της εργασίας από το γραφείο ο Ζούκερμπεργκ
AP Photo/Alex Brandon
AP Photo/Alex Brandon

Meta: Υπέρ της εργασίας από το γραφείο ο Ζούκερμπεργκ

Η Meta είχε απολύσει 11.000 εργαζόμενους στα τέλη του 2022.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει δηλώσει ότι το 2023 είναι «έτος αποτελεσματικότητας» για τη Meta και σύμφωνα με μια ανακοίνωση, αυτό περιλαμβάνει τη «βελτίωση» του μοντέλου κατανεμημένης εργασίας της εταιρείας.

Όλα αυτά, ενώ την Τρίτη, ο Ζούκερμπεργκ μοιράστηκε με τους εργαζόμενους ένα υπόμνημα στο οποίο ανακοίνωνε τα σχέδια για την απόλυση επιπλέον 10.000 εργαζομένων λόγω του κόστους αναδιάρθρωσης. Η Meta είχε προηγουμένως απολύσει 11.000 εργαζόμενους στα τέλη του 2022.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης, ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι μια εσωτερική ανάλυση των δεδομένων απόδοσης των εργαζομένων δείχνει ότι οι μηχανικοί που εργάζονται στο γραφείο «πετυχαίνουν πιο πολύ». Τόνισε δε ότι η Meta παραμένει προσηλωμένη στην κατανεμημένη εργασία, αλλά ενθάρρυνε τους εργαζόμενους να βρουν περισσότερες ευκαιρίες να συνεργάζονται μεταξύ τους από κοντά.

«Η πρώιμη ανάλυσή μας από τα δεδομένα απόδοσης δείχνει ότι οι μηχανικοί που είτε εντάχθηκαν στη Meta εργαζόμενοι από το γραφείο και στη συνέχεια εργάστηκαν από μακριά ή παρέμειναν στο γραφείο είχαν καλύτερες επιδόσεις κατά μέσο όρο από τους ανθρώπους που δούλευαν από απόσταση», δήλωσε ο Zούκερμπεργκ. «Αυτή η ανάλυση δείχνει επίσης ότι οι μηχανικοί που βρίσκονται στο ξεκίνημα της καριέρας τους έχουν καλύτερες επιδόσεις κατά μέσο όρο όταν εργάζονται προσωπικά με συναδέλφους τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα».

Η Meta ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες τεχνολογίας που επέτρεψε στους υπαλλήλους της να αρχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως κατά τις πρώτες ημέρες της πανδημίας. Η εταιρεία συνέχισε την πολιτική της για ευέλικτη εργασία και το 2021, όταν ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι σε όλα τα επίπεδα της εταιρείας θα μπορούσαν να ζητήσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως με πλήρη απασχόληση.

Η Meta εξακολουθεί να προωθεί δουλειές εξ αποστάσεως το 2023 και πολλοί εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται στο γραφείο. Αλλά καθώς μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Amazon ανακοίνωσαν ξαφνικά σχέδια για επιστροφή στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα νωρίτερα φέτος, η Meta μπορεί να έχει αρχίσει να επανεξετάζει τη θέση της.

Διαβάστε επίσης:

Ζούκερμπεργκ: Προχωρά σε 10.000 απολύσεις η Meta