Ζούκερμπεργκ: Προχωρά σε 10.000 απολύσεις η Meta

Ζούκερμπεργκ: Προχωρά σε 10.000 απολύσεις η Meta

Ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε σε ανάρτηση στο ιστολόγιο την Τρίτη ότι η εταιρεία θα απολύσει 10.000 υπαλλήλους, καθώς η Meta συνεχίζει να χάνει τη δυναμική της και να περιορίζει τα έξοδα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Οι μετοχές της Meta σημείωσαν άνοδο περίπου 4%, σύμφωνα με το CNBC.

Ο νέος γύρος απολύσεων ακολουθεί έναν προηγούμενο γύρο περικοπών, που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο και αφορούσε πάνω από 11.000 εργαζομένους, που αντιστοιχούσε περίπου στο 13% του συνολικού προσωπικού της Meta.

«Ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να περιμένετε: μέσα στους επόμενους δύο μήνες, οι ηγέτες των οργανισμών θα ανακοινώσουν σχέδια αναδιάρθρωσης που επικεντρώνονται στην ισοπέδωση των οργανισμών μας, την ακύρωση έργων χαμηλότερης προτεραιότητας και τη μείωση των ποσοστών πρόσληψης», ανέφερε ο Zuckerberg στην ανάρτηση.

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να κλείσει 5.000 επιπλέον ανοιχτούς ρόλους που δεν έχει ακόμη καλύψει.

Ο Ζούκερμπεργκ έχει χαρακτηρίσει το 2023 ως το «έτος αποτελεσματικότητας» της εταιρείας, κατά το οποίο η εταιρεία στοχεύει να γίνει «ένας ισχυρότερος και πιο ευέλικτος οργανισμός».

Ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε στους αναλυτές τον Φεβρουάριο ότι η Meta σχεδιάζει «να περικόψει έργα που δεν αποδίδουν ή μπορεί να μην είναι πλέον ζωτικής σημασίας», ενώ ταυτόχρονα «να αφαιρέσει στρώματα μεσαίας διοίκησης για να λαμβάνει αποφάσεις ταχύτερα».

Παρόλα αυτά, η Meta συνεχίζει να δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη των τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας που απαιτούνται για την οικοδόμηση του ψηφιακού σύμπαντος που ονομάστηκε metaverse.

Το τμήμα Reality Labs της εταιρείας που είναι επιφορτισμένο με τη δημιουργία του metaverse έχασε περίπου 13,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022 σε έσοδα 2,16 δισεκατομμυρίων δολαρίων.