ΗΠΑ: Ρώσοι χάκερ προσπάθησαν μέσω της Microsoft να υποκλέψουν κυβερνητικά email
Shutterstock
Shutterstock

ΗΠΑ: Ρώσοι χάκερ προσπάθησαν μέσω της Microsoft να υποκλέψουν κυβερνητικά email

Η αμερικανική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας και ασφάλειας υποδομών δήλωσε ότι οι χάκερ που υποστηρίζονται από τη ρωσική κυβέρνηση χρησιμοποίησαν την πρόσβασή τους στο σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft για να κλέψουν την αλληλογραφία μεταξύ αξιωματούχων και του τεχνολογικού κολοσσού, όπως προκύπτει από μια οδηγία έκτακτης ανάγκης της αμερικανικής εποπτικής αρχής που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Στην οδηγία με ημερομηνία 2 Απριλίου, ο οργανισμός προειδοποίησε ότι οι χάκερ εκμεταλλεύονταν τα στοιχεία πιστοποίησης που μοιράζονταν μέσω e-mail για να προσπαθήσουν να εισέλθουν στα συστήματα πελατών της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων εκείνων ενός απροσδιόριστου αριθμού κυβερνητικών υπηρεσιών.

Η CISA αρνήθηκε να κατονομάσει τις υπηρεσίες που ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί, ενώ η Microsoft δεν απάντησε αμέσως για σχολιασμό.

«Άλλοι οργανισμοί ενδέχεται επίσης να έχουν επηρεαστεί από την απομόνωση εταιρικών email της Microsoft», δήλωσε η CISA, ενθαρρύνοντας τους πελάτες να επικοινωνήσουν με τη Microsoft για περισσότερες λεπτομέρειες.