Το iOS 18 πρόκειται να επικεντρωθεί στην Τεχνητή Νοημοσύνη.
Apple: Παρουσιάζει το iOS 18 με χαρακτηριστικά AI - Ποιες αλλαγές έρχονται
Shutterstock
Shutterstock
Techcrunch

Apple: Παρουσιάζει το iOS 18 με χαρακτηριστικά AI - Ποιες αλλαγές έρχονται

Το iOS 18 πρόκειται να επικεντρωθεί στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

Η Apple έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες λεπτομέρειες για την επερχόμενη μεγάλη έκδοση του iOS, του λειτουργικού της συστήματος που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το iPhone. Η εταιρεία διοργανώνει το Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) αυτή την εβδομάδα και ξεκινά με μια διαδικτυακή διάσκεψη που επικεντρώνεται στις κυκλοφορίες λογισμικού.

Όπως αναμενόταν, πρόκειται για μια κομβική στιγμή για την πλατφόρμα κινητής τηλεφωνίας, καθώς το iOS 18 πρόκειται να επικεντρωθεί στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα παρουσιάσουμε νέες βαθιές δυνατότητες νοημοσύνης που ελπίζουμε ότι θα εμπνεύσουν τους προγραμματιστές, θα ενθουσιάσουν τους χρήστες και θα κάνουν τις πλατφόρμες μας ακόμα πιο έξυπνες και χρήσιμες από ποτέ», δήλωσε ο CEO της Apple Τιμ Κουκ κατά την εισαγωγή της εκδήλωσης.

Αλλά πριν μιλήσει για την AI, η Apple ανέφερε νέες δυνατότητες προσαρμογής. Τα εικονίδια μπορούν πλέον να τοποθετηθούν όπως θέλετε στην αρχική σας οθόνη, ώστε να μην κρύβουν τις φωτογραφίες φόντου σας.

«Το iOS 18 είναι μια μεγάλη έκδοση που προσφέρει περισσότερους τρόπους για να προσαρμόσετε το iPhone σας, να παραμείνετε συνδεδεμένοι και να ξαναζήσετε ιδιαίτερες στιγμές», δήλωσε ο Κρεγκ Φεντερίκι, SVP of software engineering της Apple.

Τα εικονίδια μπορούν να προσαρμοστούν με ένα χρώμα απόχρωσης. Για παράδειγμα, αν θέλετε όλα τα εικονίδια σας να φαίνονται κίτρινα, μπορείτε να χρωματίσετε όλα τα εικονίδια εφαρμογών σε αυτό το χρώμα.

Το κέντρο ελέγχου λαμβάνει επίσης μια ενημέρωση. Δεν περιορίζεται μόνο στα κουμπιά που βλέπετε στην κύρια σελίδα του κέντρου ελέγχου. Μπορείτε να σύρετε το δάχτυλό σας προς τα κάτω για να προβάλετε τα στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής πολυμέσων και αρχικής οθόνης. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε το κέντρο ελέγχου από το... κέντρο ελέγχου απευθείας πατώντας σε ένα κουμπί επεξεργασίας σε μια γωνία.

Υπάρχει ένα νέο σύνολο API για το κέντρο ελέγχου, που σημαίνει ότι οι προγραμματιστές τρίτων θα μπορούν να δημιουργούν συντομεύσεις του κέντρου ελέγχου, μεταξύ άλλων και στην οθόνη κλειδώματος. Για παράδειγμα, η Apple έδειξε ότι μπορείτε να αντικαταστήσετε το κουμπί της κάμερας στην οθόνη κλειδώματος με ένα κουμπί Snapchat.

Οι εφαρμογές μπορούν πλέον να κλειδώνονται μεμονωμένα. Με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να ταυτοποιηθείτε με το Face ID, το Touch ID ή τον κωδικό πρόσβασής σας για να ξεκλειδώσετε αυτή την εφαρμογή. Αυτή η εφαρμογή δεν εμφανίζεται επίσης στα αποτελέσματα αναζήτησης. Η δυνατότητα απόκρυψης εφαρμογών θα είναι σημαντική και για τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Τα μηνύματα παίρνουν μια πολύ ευπρόσδεκτη ενημέρωση στα tapbacks. Μπορείτε πλέον να αντιδράσετε στα μηνύματα με οποιοδήποτε emoji ή αυτοκόλλητο και θα εμφανίζονται με χρώμα (όπως σχεδόν σε κάθε άλλη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων). Θα μπορείτε να στέλνετε μηνύματα αργότερα και να μορφοποιείτε το κείμενο (υπογράμμιση, διαγράμμιση κ.λπ.).

Το Mail θα αποκτήσει επίσης νέες κατηγορίες, λίγο σαν τις κατηγορίες του Gmail, έτσι ώστε οι προσφορές, τα ενημερωτικά δελτία και άλλα μηνύματα συναλλαγής να αποκρύπτονται από τα εισερχόμενά σας. Υπάρχει επίσης μια νέα προβολή σύνοψης που συγκεντρώνει όλα τα σχετικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε λάβει, όπως οι πληροφορίες για την πτήση σας πριν πάτε στο αεροδρόμιο.

Διαβάστε Περισσότερα