Θα… φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη στο Πόρτο – Ίντερ.
Η Λειψία «ξεχνιέται» συχνά στην επίθεση και βγαίνει οφσάιντ
AP Photo/Andreas Gora
AP Photo/Andreas Gora

Η Λειψία «ξεχνιέται» συχνά στην επίθεση και βγαίνει οφσάιντ

Θα… φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη στο Πόρτο – Ίντερ.

Η Σεβίλλη ήταν η μοναδική ομάδα που μας δικαίωσε την περασμένη Κυριακή (2-1 την Αλμερία). Επιβεβαίωσε το Ov 1,5 γκολ της και πληρωθήκαμε το 1,81. Από εκεί και πέρα, μας απογοήτευσαν Καρταχένα (0-3 με την Ανδόρρα) και Μπόκα (0-1 με την Μπάνφιλντ). Η απογοήτευση ήταν διπλή και στα δύο ματς, καθώς είχαμε ποντάρει τις νίκες τους στο dnb. Γι’ αυτό χαμηλώνουμε την μπάλα αυτή την εβδομάδα για να δούμε πού θα… καθίσει η σκόνη. 

Δύο οι επιλογές για τη στήλη μας, αμφότερες προέχονται από το Τσάμπιονς Λιγκ και σχετίζονται με τις τελικές στην εστία και τα οφσάιντ.

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ – ΛΕΙΨΙΑ

Επαναληπτικός αγώνας για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρώτο ματς έληξε 1-1. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Εάν ολοκληρωθεί ισόπαλο και αυτό το 90λεπτο, θα ακολουθήσει παράταση και εάν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

Ξεκινάμε ανάποδα την ανάλυση του ζευγαριού, καθώς θα μας απασχολήσουν τα οφσάιντ της Λειψίας. Πιστεύουμε ότι θα βγει τουλάχιστον δύο φορές εκτεθειμένη απόψε. Όπως συνέβη στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι (3). Το Ov 1,5 το επιβεβαίωσε στους 9/11 αγώνες ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Μακριά από το «σπίτι» της το έφερε στα 5/7 ματς σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ. Τέλος, στην τρέχουσα ευρωπαϊκή διοργάνωση μετράει 2,6 οφσάιντ κατά μέσο όρο. Στην Μπουντεσλίγκα είναι στο 2,2 και στο Κύπελλο 2,3. Βλέπουμε δηλαδή, ότι τα δύο οφσάιντ τα συνηθίζει ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

Η Μάντσεστερ Σίτι θα βρίσκεται διαρκώς στην επίθεση, καθώς είθισται να… κατηφορίζουν τα ματς στο «Ίτιχαντ». Η λογική υπαγορεύει ότι η αντίπαλός της θα είναι «ταμπουρωμένη» και θα ψάξει τις αντεπιθέσεις ώστε να γίνει απειλητική. Ομάδες με τέτοιο στιλ παιχνιδιού βγαίνουν συχνά οφσάιντ. Και η αγγλική άμυνα θα «τραβηχτεί» αρκετές φορές απόψε, εκτός κι αν ξεφύγει νωρίς το σκορ. Το παίρνουμε αυτό το ρίσκο. Βάσει αριθμών, η Σίτι έδωσε τουλάχιστον δύο οφσάιντ στους 9/11 αγώνες μέσα – έξω και σε όλες τις διοργανώσεις. Τέλος, το παρουσίασε και στα 2/2 παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΠΟΡΤΟ – ΙΝΤΕΡ

Επαναληπτικός αγώνας για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ίντερ επικράτησε 1-0 της Πόρτο στο πρώτο παιχνίδι. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Στο ενδεχόμενο επικράτησης της Πόρτο με ένα γκολ διαφορά ακολουθεί παράταση και εάν χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

«Κλειστό» ήταν το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων και κάτι ανάλογο αναμένουμε και απόψε. Πριν από δύο εβδομάδες είχαμε οκτώ τελικές στην εστία για αμφότερες τις ομάδες. Βρίσκουμε αξία τώρα στο Un 8,5 σουτ στον στόχο, καθώς όπως γράφουμε και στον υπότιτλό μας, θα… φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη.

Η Πόρτο επιβεβαίωσε το Un 8,5 τελικές στην εστία στα 11/12 ματς ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης! Μόνο με την Τσάβες (3-1) είχαμε εννέα σουτ στον στόχο και από τις δύο ομάδες. Το Un 8,5 το έφερε και στα 5/5 σε όλες τις διοργανώσεις. 

Η Ίντερ από την πλευρά της, παρουσίασε το Un 8,5 τελικές στα 6/8 παιχνίδια σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη εντός – εκτός. Δεν υπάρχει περίπτωση να «ανοιχτεί», θα κατέβει για να προφυλάξει το υπέρ της 1-0. Οπότε, το να βγάλει τελικές στην εστία είναι το τελευταίο που την ενδιαφέρει. Δύσκολο βλέπουμε από την άλλη, να δεχτεί και αρκετές από την αντίπαλό της, καθώς ανασταλτικά δεν δίνει εύκολα δικαιώματα. 

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

22.00 713 ΜΑΝ. ΣΙΤΙ – ΛΕΙΨΙΑ OV 1,5 ΟΦΣΑΪΝΤ ΦΙΛ. 1,57

22.00 714 ΠΟΡΤΟ – ΙΝΤΕΡ UN 8,5 ΣΟΥΤ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ 2,00