Σπίρτζης απειλεί, Πολάκης επεξηγεί

Επειδή προφανώς τον Σπίρτζη ουδείς τον πήρε στα σοβαρά, έσπευσε ο κύριος Πολάκης να επεξηγήσει τι σημαίνει «με το άγριο». Ήταν μια καίρια παρέμβαση γιατί ο Σπίρτζης, δε ξεκαθάρισε τι εννοούσε, αφήνοντας περιθώρια για παρερμηνείες. Ο κύριος Πολάκης, με τον μετριοπαθή και πολιτισμένο λόγο του έβαλε τα πράγματα στη θέση τους διευκρινίζοντας πως: «Με το άγριο σημαίνει ότι όσοι πολιτικοί και μη θα παρεμποδίσουν την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης και την κάθαρση θα μπουν (και θα μείνουν στη) φυλακή μέχρι να…σβήσει ο ήλιος». 

Εννοεί, προφανώς, ο κύριος Πολάκης πως στην Ελλάδα σήμερα δεν υπάρχει Δικαιοσύνη και θα την αποκαταστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, βοηθώντας τη σκέψη μας να ανατρέξει στη σκευωρία Νοβάρτις, στις ποινικές περιπέτειες που έχουν  σύντροφοι του και οι οποίες εκδικάζονται στις αίθουσες των δικαστηρίων και τέλος στην πρόσφατη καταδίκη του ιδίου μετά από αγωγή δημοσιογράφου. Θα μου πείτε «κι εσύ τον παίρνεις στα σοβαρά;» ( το ερωτηματικό μέσα από τα εισαγωγικά. Έχει τη σημασία του.) 

Απαντώ : ναι, στον βαθμό που παραμένει ο έμπιστος και στενός συνεργάτης του Α. Τσίπρα και όχι, γιατί απευθύνεται σε ένα περιορισμένο, φανατισμένο ακροατήριο που πιστεύει πως ο πολιτικός μπορεί να βάζει τον αντίπαλό του στη φυλακή «μέχρι να…σβήσει ο ήλιος». Συνεπώς, από τη στιγμή που ο Α. Τσίπρας τον αφήνει να λέει αυτά που λέει-- αδιαφορώντας για το τι κόστος έχουν για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοί οι βρυχηθμοί σε ένα ακροατήριο που τόσο το έχει ανάγκη—καθίσταται συμμέτοχος στην ανοησία και συνένοχος στην πόλωση και στο διχασμό. 

Άρα ουσιαστικά το πρόβλημα δεν είναι ο κύριος Πολάκης - αυτός ποτέ δεν ήταν πρόβλημα - αλλά ο ίδιος ο Τσίπρας. Δε γνωρίζω αν του επιτρέπει να εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο επειδή τον φοβάται ή επειδή αυτός ο τρόπος του κυρίου Πολάκη εκφράζει και τον ίδιο τον Τσίπρα. Αν λάβουμε υπ΄όψη το πώς συμπεριφέρεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, μάλλον συμβαίνει το δεύτερο. 

Είναι γνωστή και αξιέπαινη η προσπάθεια κάποιων να μας πείσουν πως ο Τσίπρας έχει αλλάξει, έχει εξελιχθεί, έχει γίνει κάτι σαν αριστερός σοσιαλδημοκράτης. Όσο θα πλησιάζουν οι εκλογές τόσο αυτές οι φωνές θα δυναμώνουν, αλλά συγχρόνως ο ίδιος ο Τσίπρας με τη συμπεριφορά του θα τους διαψεύδει. 

Και στο προσεχές διάστημα θα δούμε να εμφανίζονται και άλλοι Σπίρτζηδες, δόξα τω Θεώ ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ουκ ολίγους, προς μεγάλη τέρψη της Νέας Δημοκρατίας. Όσο θα μιλούν αυτοί, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επεκτείνει την κυριαρχία και την ηγεμονία του σε εκείνον τον πολιτικό χώρο που δίνει τη νίκη στις εκλογές. Σε εκείνον τον χώρο που δεν ψηφίζει απλώς για να μην επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ του Πολάκη και του Σπίρτζη, αλλά κυρίως για να κάνει η Ελλάδα βήματα εμπρός. 

Δια τούτο λέγω πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση, με το καλό και όχι με το άγριο, «μέχρι να σβήσει…ο ήλιος».