Κάτω τα χέρια από τον Κώστα Καραμανλή

Ξεκινώ το κείμενο ξεκαθαρίζοντας πως εννοώ πλήρως αυτό που γράφω. Προχωρώ σε μερικές διαπιστώσεις τις οποίες έχω κάνει κατά το παρελθόν και τις οποίες αισθάνομαι την ανάγκη να επαναλάβω.

1.Η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγαλύτερο ελληνικό κόμμα από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Γεγονός αναμφισβήτητο που προκύπτει από απλές πράξεις αριθμητικής.

2.Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα σοβαρό κόμμα γιατί σέβεται και τιμά όλους τους αρχηγούς της και όλοι οι αρχηγοί της στη συνέχεια στηρίζουν, ο καθένας με τον τρόπο του, την παράταξη.

3.Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγαλόψυχο κόμμα γι΄αυτό και δέχτηκε πίσω στις τάξεις της όσα πρωτοκλασάτα στελέχη της θέλησαν να αναζητήσουν την πολιτική τύχη τους ιδρύοντας δικό τους κόμμα.

4.Η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγαλύτερο κόμμα για έναν απλούστατο λόγο. Γιατί έχει την πλέον πιστή και νομιμόφρονα βάση, η οποία πάντα στη συντριπτική της πλειοψηφία ακολουθεί τη νόμιμη ηγεσία.

5. Η Νέα Δημοκρατία από της ιδρύσεως της φέρει τον αέρα της ανανέωσης και της διεύρυνσης. Παραμένει σταθερά στο χώρο της Κεντροδεξιάς, άλλοτε με πιο έντονο τον δεξιό-συντηρητικό χαρακτήρα και άλλοτε πιο έντονο τον κεντρώο-φιλελεύθερο.

6.Και το σπουδαιότερο. Η Νέα Δημοκρατία έχει ιδρυτή, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που είναι και ο πατριάρχης της, δεν έχει κληρονόμους και ιδιοκτήτες. Έχει μόνον νόμιμα εκλεγμένους αρχηγούς.

Τούτων δοθέντων, όλη αυτή η ιστορία για «καραμανλικούς» και «καραμανλισμό» είναι κενή περιεχομένου. Πίσω από αυτούς τους όρους κάποιες ασημαντότητες επιζητούν ρόλους για να βγουν από την αφάνεια. Και γιατί δεν τους βάζει στη θέση τους ο Κώστας Καραμανλής; Θα ρωτήσει ο ψαγμένος αναγνώστης. Και τι να πει; αντιλέγω εγώ. Κάθε φορά που ένα ορφανό του Κώστα Καραμανλή λέει μια ανοησία -γιατί μόνον ανοησίες λένε- αυτός, ολόκληρος πρώην πρωθυπουργός, θα βγαίνει και θα διαχωρίζει τη θέση του; ας σοβαρευτούμε!

Ο Κώστας Καραμανλής γνωρίζει καλύτερα από όλους τη βαρύτητα που έχει ο λόγος του και η παρουσία του και γι΄αυτό είναι πάντα φειδωλός στις δηλώσεις του. Αν δεν κάνω λάθος δεν έχει γράψει ούτε ένα άρθρο από τότε που παρέδωσε την αρχηγία της παράταξης. Ούτε καν μια συνέντευξη. Νομίζω πως όλοι οφείλουμε να σεβαστούμε τη σιωπή του που είναι ένα αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα.

Συνεπώς όσοι προσπαθούν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να ερμηνεύσουν τη σιωπή του απλώς εκτίθενται οι ίδιοι. Αν κάτι θα έχει να πει ο πρώην πρωθυπουργός να είμαστε σίγουροι πως θα το πει και ό,τι πει θα ενισχύει την ενότητα της παράταξης που ίδρυσε ο θείος του.

Και ας μην ξεχνάμε πως στην κυβέρνηση υπάρχει και ένας άλλος Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο γιος του Αχιλλέα, που από αυτά που βλέπω και ακούω είναι ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος υπουργός, με λαμπρό μέλλον μπροστά του. Ένας Καραμανλής που στάθηκε στα δύσκολα δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με λόγο ξεκάθαρο και δημόσιο.