«Δηλ. με συγχωρείτε, εμείς απατεώνες είμαστε;» (Θεανώ Φωτίου)

Ο Α. Τσίπρας πήγε και επισκέφτηκε στη Λάρισα ένα γιαπί το οποίο η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ το παρουσίασε πως ήταν το κέντρο τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ. Αυτό το γιαπί ήταν το υπό κατασκευή νέο κέντρο το οποίο θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο. Το υπάρχον, που λειτουργεί κανονικά, βρίσκεται σε άλλο κτίριο. Την ξενάγηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο γιαπί την έκανε ένας συνταξιούχος, από το 2010, υπάλληλος του ΟΣΕ. Μάλιστα το ρεπορτάζ λέει πως είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Εννοείται πως μέσα σε αυτό το κακοσκηνοθετημένο περιβάλλον ο Α. Τσίπρας εξαπέλυσε τους μύδρους του κατά της κυβέρνησης. Fake ο χώρος, fake και ο «υπάλληλος» του ΟΣΕ. Και έμεινε ο Τσίπρας με τους φιλιππικούς του. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναγάγει τη σκηνοθεσία σε προπαγάνδα. Μόνο που στην εποχή του Διαδικτύου όλα αποκαλύπτονται τάχιστα και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Το ψέμα κρατά λίγη ώρα και η κατάσταση γίνεται μπούμεραγκ για τους εμπνευστές της. 

Θυμούμαι, όταν ξημερώματα ο Α. Τσίπρας επισκέφτηκε το Μάτι, συνοδευόταν από μια μαυροφορεμένη κοπέλα, που φαινόταν πως ήταν μια από τις συγγενείς των νεκρών. Ήταν θλιμμένη και τον ακολουθούσε με σκυμμένο το κεφάλι. Οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν πειστική. Λίγο αργότερα μάθαμε πως επρόκειτο για το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, την επονομαζόμενη Λιμπερτά, η οποία αποτελούσε μέρος του πένθιμου ντεκόρ που πλαισίωνε τον τότε πρωθυπουργό. Αργότερα, σε έναν νέο ρόλο, έγινε και υπουργός Μακεδονίας—Θράκης.

Υπάρχει και το φαινόμενο, τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να υποδύονται τους «αγανακτισμένους» πολίτες στις περιοδείες του Α. Τσίπρα και να καταφέρονται κατά της κυβέρνησης με πανομοιότυπες εκφράσεις. Αυθόρμητα πλησιάζουν το μικρόφωνο και παίζουν και αυτοί τον ρόλο που διδάχτηκαν. 

Και δε θέλω να αναφερθώ στα «μουσαμαδένια» εγκαίνια του Μετρό της Θεσσαλονίκης, γιατί κλέβω εκκλησία. Απλώς έχει μείνει στο μυαλό μου η φωτογραφία του Α. Τσίπρα στην οποία είναι αποτυπωμένο το εναγώνιο βλέμμα του για την έλευση του συρμού που γνωρίζει ότι δεν πρόκειται ποτέ να αφιχθεί, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει. Κανονικό δούλεμα για το πόπολο. 

Βέβαια, όπως μου είπε ένας άσπονδος φίλος του Τσίπρα, ο ίδιος μπορεί να μην είχε ιδέα πως το γιαπί της Λάρισας ήταν ο υπό κατασκευή σταθμός τηλεδιοίκησης. Μπορεί όντως να πίστεψε πως δεν υπάρχει ένα άλλο κτίριο στο οποίο λειτουργούν πλήρως τα σχετικά συστήματα. Κάποια τοπικά στελέχη για να γίνουν αρεστά έστησαν όλη αυτή την παράσταση. Και αυτή η εκδοχή δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτική για τον Τσίπρα και για αυτό τελικά στράφηκε εναντίον του. Το Διαδίκτυο κάνει πάρτι με τη χθεσινή επίσκεψή του στη Λάρισα. 

 


Τελικά κυρία Θεανώ μήπως θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε; Μήπως τελικά είσαστε πολιτικοί απατεώνες;