Ο Α. Τσίπρας δεν πάει για να συζητήσει, αλλά για να προκαλέσει

Ο Α. Τσίπρας δεν πάει για να συζητήσει, αλλά για να προκαλέσει

Του Σάκη Μουμτζή

Όσοι πιστεύουν πως ο Α.Τσίπρας, σε μια κρίση δημοκρατικότητος, αποφάσισε να σπάσει το εμπάργκο στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, πλανώνται.

Όσοι πιστεύουν πως ο Α.Τσίπρας έσπασε το εμπάργκο του Σκάι για να συζητήσει και να ενημερώσει, πλανώνται και αυτοί.

Με ποιους να συζητήσει; Με αυτούς που, επί ένα χρόνο, ο ίδιος και τα στελέχη τους εξύβριζαν και εξυβρίζουν καθημερινά;

Και ποιους να ενημερώσει; Το κοινό του Σκάι είναι, πολιτικά, πολύ συγκεκριμένο και ως εκ τούτου καμιά απήχηση δεν θα έχουν σε αυτό τα όσα πει ο πρωθυπουργός.

Άλλωστε, οι φανατικοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βγάλει από την μνήμη της τηλεοράσεως τους την συχνότητα του Σκάι. Λένε δε περιφρονητικά, πως ακόμα και το δελτίο καιρού του σταθμού είναι fake.

Mάλιστα, η απόφαση του Α.Τσίπρα για την αυριανή συζήτηση στο Σκάι ελήφθη μόλις προχθές. Ήταν δηλαδή μια κίνηση τακτικής, που είχε τις ρίζες της στην πολύ κακή δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεπώς, ο πρωθυπουργός πηγαίνει στον Σκάι για να προκαλέσει και να πουλήσει «τσαμπουκά» εκτός έδρας και με στημένους τους διαιτητές, όπως έγραψε στο twitter ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι αποκάλεσε ο κ.Παπαδημούλης τους δημοσιογράφους του Σκάι.

Γνωρίζει ο πρωθυπουργός πως αν αφήσει να περάσουν οι ημέρες μέχρι την Παρασκευή το βράδυ χωρίς κάποιο έκτακτο πολιτικό γεγονός, η διαφορά με την Νέα Δημοκρατία θα εκτιναχθεί σε διψήφιο νούμερο.

Επειδή, όπως έγραψα χθες, ο Κ.Μητσοτάκης δεν «τσιμπά» στις προκλήσεις του Τσίπρα, το μόνο που του απομένει είναι να προκαλέσει ο ίδιος αυτό το ζητούμενο γεγονός.

Να δράσει δηλαδή ως προβοκάτορας. Γιατί περί αυτού πρόκειται.

Ελπίζω πως μετά από 54 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες και οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης να έχουν μάθει πώς λειτουργεί αυτος ο άνθρωπος και όλο το σύστημα που σέρνει πίσω του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γέννημα-θρέμμα μιας ανώμαλης κατάστασης και από αυτήν τρέφεται. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να λειτουργήσουν κάτω από κανονικές συνθήκες, γιατί δεν είναι κανονικοί άνθρωποι.

Θέλουν να δημιουργούν εχθρούς γιατί μόνον έτσι επιβιώνουν. Μέσα σε ένα μετριοπαθές και πολιτισμένο πολιτικό κλίμα αποσυντονίζονται.

Αυτό έπαθαν με τον Κ.Μητσοτάκη.

Και τώρα, έξι ημέρες πριν από τις εκλογές, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να ξαναδυναμιτίσει την κατάσταση. Είναι μια αναγκαστική κίνηση γι΄αυτόν για να συσπειρώσει.

Το γεγονός πως εγκατέλειψε μια τόσο κρίσιμη σύνοδο κορυφής της ΕΕ και ανέθεσε στον Ισπανό πρωθυπουργό την εκπροσώπηση της Ελλάδος, προκειμένου ο ίδιος να μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση, φανερώνει πως για μια ακόμα φορά βάζει το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό.

Αυτό σημαίνει πως οι έξι τελευταίες ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την ομαλή πορεία προς την κάλπη.

Ψυχραιμία, μετριοπάθεια, χαμηλοί τόνοι, καμιά απάντηση στις προκλήσεις.

Ο,τι και να σχεδιάζει για σήμερα ο Α.Τσίπρας θα πέσει στο κενό, γιατί θα έχει απέναντι του έμπειρους επαγγελματίες και κυρίως γιατί είναι στην συνείδηση των πολιτών απαξιωμένος.

Είναι αυτός που φεύγει την Κυριακή το βράδυ και ο Μητσοτάκης αυτός που έρχεται.