Σύμβολο του Κράτους Δικαίου ο Φρέντι Μπελέρης

«Ο Φρέντι Μπελέρης μπορεί να μετέχει στο Ευρωκοινοβούλιο ως σύμβολο της ελευθερίας που ενώνει και δεν διχάζει…»

Έγραφα στο σημείωμα της 20ής Μαρτίου, για να αναδείξω τη σπουδαιότητα της συμμετοχής του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας στις Ευρωεκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόλμησε. Ο Μπελέρης είναι υποψήφιος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Με την ιστορική του απόφαση, ο Πρωθυπουργός, αγκαλιάζει τον Ελληνισμό της Αλβανίας και ταυτόχρονα στέλνει ηχηρό μήνυμα στην Ευρώπη και σε όλους όσοι κατασυκοφάντησαν την πατρίδα μας. 

Στην Ελλάδα, είναι εκ των ων ουκ άνευ, ο σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στην ελευθερία, στη δημοκρατία, στην ισότητα, στο κράτος δικαίου και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Το κράτος δικαίου, ιδρυτική αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιβάλλει ισότιμη προστασία για όλους βάσει του νόμου κι αποτρέπει την αυθαίρετη χρήση εξουσίας από τις κυβερνήσεις.

Η πολιτική επιλογή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας φανερώνει την ειλικρινή στάση του προς την ηγεσία της Αλβανίας, πάνω στην οποία πρέπει να βασίζονται οι διμερείς σχέσεις δύο κρατών γειτόνων. Ο σεβασμός στις έννοιες που αποτελούν την ιδεολογική ραχοκοκαλιά της Ενωμένης Ευρώπης είναι βασική προϋπόθεση ένταξης στη μεγάλη πολιτική οικογένεια. Ως εκ τούτου, λειτουργεί και ως παρότρυνση του Έλληνα Πρωθυπουργού προς τον Αλβανό ομόλογο του να αποτελέσουν οι αξιακές Αρχές της ΕΕ το πλαίσιο για την ανάπτυξη μιας καλής γειτονίας.

Η Ελλάδα να επιζητεί την πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία των Βαλκάνιων πολιτών, με τους οποίους μοιράζεται την ιστορική Χερσόνησο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Δεν έχει λόγους να αντιμάχεται πληθυσμούς, οι οποίοι βίωσαν σκληρά, αυταρχικά καθεστώτα. Η Ελλάδα αποτελεί φάρο δημοκρατικής πορείας με την έμπρακτη προσήλωση της στην ελευθερία και ανοικτή, φιλελεύθερη, δημοκρατική κοινωνία.

Ναι, ο Φρέντι Μπελέρης, ως φυλακισμένος Δήμαρχος Χειμάρρας, με μια αμφιλεγόμενη δίωξη και δικαστική διαδικασία συμβολίζει την απολεσθείσα έννοια του Κράτους Δικαίου.