Φωτογραφία αρχείου
Τόκιο: Χρυσό φλιτζάνι τσαγιού αξίας 61.000 ευρώ εκλάπη από μεγάλο κατάστημα
Shutterstock
Shutterstock
Φωτογραφία αρχείου

Τόκιο: Χρυσό φλιτζάνι τσαγιού αξίας 61.000 ευρώ εκλάπη από μεγάλο κατάστημα

Αξίας άνω των δέκα εκατομμυρίων γεν (περίπου 61.000 ευρώ) είναι ένα φλιτζάνι τσαγιού το οποίο εκλάπη από μεγάλο ιαπωνικό κατάστημα. Κατασκευασμένο από χρυσό 24 καρατίων, το φλιτζάνι βρισκόταν σε ένα κουτί που δεν είχε κλειδωθεί και αποτελούσε τμήμα μίας σειράς αντικειμένων που επιδείχθηκαν προκειμένου να τεθούν σε πώληση στη διάρκεια εκδήλωσης σε κατάστημα στο Τόκιο της αλυσίδας Takashimaya.

Το φλιτζάνι που εκλάπη ήταν ένα από τα πιο βαριά από χίλια αντικείμενα, κυρίως δοχεία για τσάι και σερβίτσια που παρουσιάζονταν, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) εκπρόσωπος του Takashimaya. Όπως διευκρίνισε, το φλιτζάνι «φυλασσόταν σε ένα διαφανές κουτί που δεν ήταν κλειδωμένο εκείνη την ώρα ώστε να μπορεί εύκολα να βγει και να εξεταστεί από κοντά από τους πελάτες».

Εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας έδειξαν έναν άνδρα να τακτοποιεί το φλιτζάνι στην τσάντα του και στη συνέχεια να φεύγει, ανέφεραν τοπικά ΜΜΕ, με την αστυνομία να αναζητεί τον ύποπτο.

Η κλοπή του φλιτζανιού αποτελεί ένα νέο συμβάν στην αλυσίδα καταστημάτων έπειτα από ένα φιάσκο τον Δεκέμβριο με χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα που είχε αναφερθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Περισσότερα από 800 κατεψυγμένα γλυκίσματα με φράουλες από περίπου 2.900 που πουλήθηκαν διαδικτυακά και παραδόθηκαν τις ημέρες των Χριστουγέννων έμοιαζαν λιωμένα όταν άνοιγε η συσκευασία.

Το Takashimaya αναγκάστηκε να παραδεχθεί το λάθος του δημόσια στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, του Καζουχίσα Γιοκογιάμα, ενός από τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη του.