Συμφωνία ΕΔΕΜ - Ελληνικού Φεστιβάλ για τα πνευματικά δικαιώματα
Shutterstock
Shutterstock

Συμφωνία ΕΔΕΜ - Ελληνικού Φεστιβάλ για τα πνευματικά δικαιώματα

Στην αδειοδότηση των μουσικών έργων που εκπροσωπεί η ΕΔΕΜ (Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής) στις πολυάριθμες συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικές και λοιπές εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, αφορά η συμφωνία για τους πνευματικούς δημιουργούς, που υπογράφηκε την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023, μεταξύ της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. και της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής- ΕΔΕΜ.

«Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ως φορέας σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και σύγχρονης καλλιτεχνικής παραγωγής, συνάπτοντας την συγκεκριμένη σύμβαση με έναν οργανισμό συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων όπως η ΕΔΕΜ, συμπράττει στη δημιουργία ενός ασφαλούς πλαισίου για την προστασία και ανάδειξη της εγχώριας καλλιτεχνικής παραγωγής και ταυτόχρονα για την αναγνώριση της προσφοράς των μουσικών δημιουργών», ανέφερε εκ μέρους της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε., ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Δημήτρης Πασσάς.

Εκτός από αυτόν, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΔΕΜ, για τη συμφωνία, παρευρέθηκαν από την Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. ο κ. Ιωάννης Καπλάνης, Γενικός Διευθυντής, από την ΕΔΕΜ οι κ. Χρήστος Νικολόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ., η κα Λίνα Νικολακοπούλου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., ο κ. Παρασκευάς Καρασούλος, Γραμματέας Δ.Σ., ο κ. Αθανάσιος Φουργιώτης, Ταμίας ΔΣ, η κα Λούκα Κατσέλη, Γενική Διευθύντρια, ο κ. Σπύρος Σορβατζιώτης, Νομικός Σύμβουλος και ο κ. Κώστας Μακρής, Διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης.

Πηγή φωτ.: Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Ο μεγαλύτερος πολιτιστικός οργανισμός της Ελάδας και ένα από τα παλαιότερα Φεστιβάλ της Ευρώπης, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια βασικό πυλώνα ανάπτυξης του τουρισμού στην Ελλάδα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού διεθνώς.

Η ΕΔΕΜ, μέρος ενός ευρύτερου οικοσυστήματος πολιτιστικών οργανισμών, προάγει την ανάπτυξη του ελληνικού μουσικού πολιτισμού, ενδυναμώνοντας τους δημιουργούς και εμπνέοντας τις μελλοντικές γενιές να συνεχίσουν να δημιουργούν.

«Η συμφωνία για την αδειοδότηση των μουσικών έργων λειτουργεί προς όφελος και των δύο πλευρών και παράλληλα συνεισφέρει στη συνολικότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα πνευματικά δικαιώματα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.