Ο Ισραηλινός Guy Mintus στο Athens Jazz Festival

Ο Ισραηλινός Guy Mintus στο Athens Jazz Festival

Την κλασική του μουσική παιδεία με την ενεργειακή δυναμική ενός ροκ σταρ και την αυτοσχεδιαστική ευρηματικότητα ενός ξεχωριστού τζαζμαν συνδυάζει ο Ισραηλινός πιανίστας και συνθέτης Guy Mintus (γενν. 1991), ο οποίος θα δώσει συναυλία στις 28 Μαΐου (22:00) στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Η συναυλία δίνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ, στο πλαίσιο του Athens Jazz Festival. Επί σκηνής, μαζί του οι Oren Hardy μπάσο), Yonatan Rosen (ντραμς).

Το μουσικό δείγμα του πολυβραβευμένου Guy Mintus τον κάνει να ξεχωρίζει στη διεθνή τζαζ σκηνή. Οι μουσικές του ρίζες στις λαϊκές πολιτισμικές πηγές της Μέσης Ανατολής μπλέκουν δημιουργικά με τις κλασικές και τζαζ φόρμες και τεχνοτροπίες. Με αποτέλεσμα, η μουσική του να προκύπτει φυσικά μέσα από το διεθνικό χωνευτήριο της σύγχρονης τζαζ –όπως αντικατοπτρίζεται στους δίσκους που κυκλοφορεί με το τρίο του.

Ο Guy Mintus

Μεταξύ Τελ Αβίβ και Νέας Υόρκης ζει ο Guy Mintus, πρόσφατα έχει εμφανισθεί στη Βραζιλία, την Ινδία, τη Βουλγαρία, την Ελβετία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ. Του έχει ανατεθεί η σύνθεση έργων από την Αμερικανική Συμφωνική Ορχήστρα, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ιερουσαλήμ και την Jerusalem East & West Orchestra.

Το 2018, ερμήνευσε με τη Φιλαρμονική της Βαυαρίας τη «Γαλάζια Ραψωδία» του Γκέρσουιν, και παρουσίασε το πρώτο του κοντσέρτο για πιάνο με την Ορχήστρα Δωματίου του Ισραήλ.

Μεταξύ άλλων, έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια σε μουσικούς φορείς, από το Βασιλικό Ωδείο της Μαδρίτης μέχρι πανεπιστήμια των ΗΠΑ και στρατόπεδα προσφύγων σε όλη την Ευρώπη.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα | Μετρό: Κεραμεικός | Είσοδος ελεύθερη