Με τις «Τρωάδες» συνεχίζεται το Φεστιβάλ Επιδαύρου

Με τις «Τρωάδες» συνεχίζεται το Φεστιβάλ Επιδαύρου

Την ανθρώπινη διάσταση του εχθρού αναδεικνύει ο Ευριπίδης στην τραγωδία του «Τρωάδες», και εστιάζοντας στο μεγαλείο των γυναικών της Τροίας, προβάλλει τη δύναμη εκείνη που κάνει τον άνθρωπο να επιμένει ακόμα και μετά την καταστροφή. Με το εν λόγω έργο, τις «Τρωάδες» συνεχίζεται το Φεστιβάλ Επιδαύρου. Παραγωγής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, η τραγωδία ανεβαίνει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 18 και 19 Αυγούστου (21:00), σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη, βραβευμένου από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών Κριτικών με το βραβείο «Νέου θεατρικού δημιουργού» για το 2018 και υπεύθυνου καλλιτεχνικού προγραμματισμού του ΚΘΒΕ.

Μόνη σωζόμενη τραγωδία της ευριπίδειας τριλογίας για τον Τρωικό Πόλεμο, οι «Τρωάδες» διδάχτηκαν το 415 π.Χ. στα Μεγάλα Διονύσια. Το δε έργο γράφτηκε λίγο μετά την καταστροφή της Μήλου το 416 π.Χ., όταν οι Αθηναίοι, με απάνθρωπη βιαιότητα, σκότωσαν όλους τους ενήλικες άντρες της Μήλου και πούλησαν για δούλους τις γυναίκες και τα παιδιά.

Γι' αυτό και μέσα από τις «Τρωάδες», ο Ευριπίδης επιχειρεί να προειδοποιήσει για τις συνέπειες της ασυδοσίας των νικητών και να υπενθυμίσει τη σημασία του να παραμένει κανείς άνθρωπος, μακριά από την ψευδαίσθηση παντοδυναμίας που προκαλούν οι εφήμερες νίκες. 

Την μετάφραση υπογράφει ο Θεόδωρος Στεφανόπουλος, τα σκηνικά-κοστούμια η Ελένη Μανωλοπούλου, η πρωτότυπη μουσική σύνθεση είναι του Στέφανου Κορκολή, την κινησιολογία επιμελήθηκε ο Ερμής Μαλκότσης, τους φωτισμούς σχεδίασε ο Αλέκος Αναστασίου.

Παίζουν οι Μελίνα Αποστολίδου (Αθηνά), Λουκία Βασιλείου (Αθηνά, Ελένη), Μομώ Βλάχου (Αθηνά), Χαρά Γιώτα (Αθηνά), Ηλέκτρα Γωνιάδου (Αθηνά), Μαρία Διακοπαναγιώτου (Κασσάνδρα), Αντώνης Καφετζόπουλος (Ποσειδώνας), Χριστίνα Μπακαστάθη (Αθηνά), Αλέξανδρος Μπουρδούμης (Μενέλαος), Μπέττυ Νικολέση (Αθηνά), Ρούλα Πατεράκη (Εκάβη), Κλειώ Δανάη Οθωναίου (Αθηνά, Ελένη), Δημήτρης Πιατάς (Ταλθύβιος), Πολυξένη Σπυροπούλου (Αθηνά), Βιργινία Ταμπαροπούλου (Αθηνά), Θεοφανώ Τζαλαβρά (Αθηνά), Μαρίζα Τσάρη (Ανδρομάχη), Μάρα Τσικάρα (Αθηνά). Έκτακτη αντικατάσταση Γιάννης Χαρίσης

Γυναίκες οι Μαριάννα Αβραμάκη, Μελίνα Αποστολίδου, Λουκία Βασιλείου, Μομώ Βλάχου, Χαρά Γιώτα, Ηλέκτρα Γωνιάδου, Ζωή Ευθυμίου, Ηλέκτρα Καρτάνου, Εύη Κουταλιανού, Λωξάνδρα Λούκας, Ελένη Μισχοπούλου, Χριστίνα Μπακαστάθη, Χρυσή Μπαχτσεβάνη, Μπέτυ Νικολέση, Κλειώ Δανάη Οθωναίου, Πολυξένη Σπυροπούλου, Βιργινία Ταμπαροπούλου, Θεοφανώ Τζαλαβρά, Φωτεινή Τιμοθέου, Μάρα Τσικάρα. Άνδρας ο Χριστόφορος Μαριάδης.

Υπενθυμίζεται ότι το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου δίνει στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να μετακινηθούν με πούλμαν από και προς την Επίδαυρο, για κάθε παράσταση. Οι θεατές που διαθέτουν εισιτήρια για τις παραστάσεις της Επιδαύρου μπορούν να αγοράζουν με τον ίδιο τρόπο το εισιτήριο μετακίνησής τους στην τιμή των 14 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Η κράτηση γίνεται με τη χρήση του barcode του εισιτηρίου της εκάστοτε παράστασης στην ίδια σελίδα αγοράς του εισιτηρίου. Η διάθεση των εισιτηρίων σταματάει 24 ώρες πριν την προγραμματισμένη αναχώρηση.

Υπάρχει η δυνατότητα προμήθειας εισιτηρίου στο λεωφορείο, μόνο με πιστωτική κάρτα και με την επίδειξη προηγουμένως του εισιτηρίου της παράστασης. Πληροφορίες και εισιτήρια εδώ.

Πηγή φωτογραφιών: Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου