Λανγκ Λανγκ: Ο σταρ του πιάνου πρώτη φορά στο Ηρώδειο
Ο Λανγκ Λανγκ @ Olaf Heine. Πηγή φωτ.: Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Ο Λανγκ Λανγκ @ Olaf Heine. Πηγή φωτ.: Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Λανγκ Λανγκ: Ο σταρ του πιάνου πρώτη φορά στο Ηρώδειο

«Αδιαμφισβήτητο σούπερ σταρ του πιάνου» αποκαλούν οι Times τον Κινέζο πιανίστα Λανγκ Λανγκ, η εμφάνιση του οποίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μουσικά γεγονότα του καλοκαιριού. Στη συναυλία, ο Λανγκ Λανγκ –το όνομα του οποίου σημαίνει Λαμπερός Ουρανός– θα διεκδικήσει την απόλυτη προσοχή των θεατών για κάθε μουσικό φθόγγο, για «να μην χάσουν τις νότες που σβήνουν σε συγκλονιστικά πιανίσιμο» όπως σημειώνουν οι κριτικοί. 

Η πολυαναμενόμενη συναυλία δίνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουλίου (21:00). Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει την ερμηνεία του Κοντσέρτου για πιάνο και ορχήστρα του Έντβαρντ Γκρηγκ (1843-1907), ενός έργου που «είναι γεμάτο φρεσκάδα, γι’ αυτό και ταιριάζει στο καλοκαίρι». Όπως και τη «Συμφωνία αρ. 4 σε φα ελάσσονα, έργο 36» του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκυ (1840-1893), δημιουργία για τη μοιραία αναζήτηση της ευτυχίας την οποία όπως συμβούλευε ο συνθέτης «αν δεν βρίσκεις στον εαυτό σου, γλέντα με την χαρά των άλλων και μπορείς ακόμα να ζήσεις».

Τη συναυλία διευθύνει ο αρχιμουσικός Κρίστοφ Έσενμπαχ, ο οποίος υπήρξε δάσκαλος του Λανγκ Λανγκ.

Κρίστοφ Έσενμπαχ @ Luca Piva. Πηγή φωτ.: Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

«Ο Λανγκ Λανγκ διαθέτει έναν συνδυασμό ταλέντων και μια μοναδική προσωπικότητα. Μουσικότητα, βαθιά κατανόηση της παρτιτούρας, απίστευτη τεχνική. Όλα αυτά μαζί με τη χαρισματική του προσωπικότητα τον καθιστούν έναν σπουδαίο καλλιτέχνη» σημειώνει ο αρχιμουσικός Κρίστοφ Έσενμπαχ για τον πιανίστα Λανγκ Λανγκ.

Με τον τελευταίο να αναφέρεται στη δημιουργική διαδικασία: «Κατά τη γνώμη μου, ως ερμηνευτές, δεν δημιουργούμε ποτέ κάτι με την πραγματική σημασία της λέξης. Αυτό που κάνουμε, βασικά, είναι να αναδημιουργούμε το κομμάτι. Αλλά πάντα προσπαθώ να βρίσκω μια οπτική γωνία στο έργο που είναι σημαντική για μένα, που δημιουργεί μια σύνδεση μεταξύ της μουσικής και το στάδιο της ζωής μου στο οποίο βρίσκομαι τη συγκεκριμένη στιγμή».

Ο Λανγκ Λανγκ @ Olaf Heine. Πηγή φωτ.: Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Η συναυλία αποτελεί συμπαραγωγή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, και πραγματοποιείται με τη συνεισφορά της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία τελεί Χρυσός Χορηγός. 

Οι τιμές των εισιτηρίων ανέρχονται στα 5-120 ευρώ. Εισιτήρια εδώ.

Κεντρική φωτ.: Ο Λανγκ Λανγκ @ Olaf Heine. Πηγή φωτ.: Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου