Η εικαστικός Ντένη Θεοχαράκη στην εμβληματική Saatchi Gallery του Λονδίνου

Η εικαστικός Ντένη Θεοχαράκη στην εμβληματική Saatchi Gallery του Λονδίνου

Η καταξιωμένη εικαστικός Ντένη Θεοχαράκη μετά την επιτυχημένη της ατομική έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας «Η σιωπή της ματιάς» στην Αθήνα και μία σειρά επιτυχημένων συμμετοχών σε ομαδικές εκθέσεις στη Σεούλ και τη Νέα Υόρκη επιστρέφει στην εμβληματική Saatchi Gallery του Λονδίνου, στην Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης START Art Fair 2023. Ένα κορυφαίο εικαστικό γεγονός που φέτος γιορτάζει 10 χρόνια δυναμικής παρουσίας στα καλλιτεχνικά δρώμενα του Λονδίνου, της πρωτεύουσας στην οποία η καρδιά της τέχνης δεν σταματά ποτέ να χτυπά δυνατά.

Πρόκειται για μία δημιουργική συνύπαρξη σημαντικών γκαλερί του Λονδίνου αλλά και διεθνών, καθώς και ανεξάρτητων σύγχρονων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο που δίνουν το παρών προσφέροντας την ευκαιρία σε συλλέκτες, κριτικούς και λάτρεις της τέχνης να ανακαλύψουν νέους δημιουργούς με δυναμική εικαστική υπογραφή.

Η Ντένη Θεοχαράκη συμμετέχει στην κορυφαία διεθνή φουάρ του Λονδίνου με όχημα την αδρή γραφή της. Διατυπώνει μία ιδιαίτερη, απόλυτα διακριτή, δική της γλώσσα. Η εικαστικός, αναζητώντας διαρκώς νέους τρόπους έκφρασης με διαφορετικά υλικά, υφές και τεχνικές, δημιουργεί στα έργα της μία νέα πραγματικότητα που σε πρώτη ματιά φαίνεται πολύπλοκη, δυσδιάβατη. Μπαίνοντας κανείς μέσα στις εικόνες της και παρατηρώντας τη φύση της, ένας νέος, τρυφερός κόσμος αποκαλύπτεται, γεμάτος αισιοδοξία και αγάπη για ζωή. Η γραφή της γίνεται ασυμβίβαστη και περιπετειώδης. 

Στο επίκεντρο της νέας της καλλιτεχνικής δημιουργίας βρίσκεται η φύση, μέσα από αρχέγονα, φαντασιακά τοπία δένδρων. Τα δένδρα στην τέχνη της Ντένης Θεοχαράκη αποκτούν ανθρώπινη μορφή. Τα κλαδιά τους περιπλέκονται μεταξύ τους και αποκτούν κίνηση, γίνονται χέρια. Δένδρα με βαθιά χωμένες τις ρίζες τους στη γη που υψώνονται δυναμικά, συνδέοντας τον επίγειο με τον ουράνιο κόσμο.

Η Ντένη Θεοχαράκη έχει παρουσιάσει τα έργα της τόσο σε ατομικές αλλά και σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργο της έχει επιλεγεί να αποτελεί μέρος της μόνιμης συλλογής της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλέξανδρου Σούτσου. Είναι κάτοχος ΜΒΑ από το NΥU Stern Business School, απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Τα εγκαίνια του START Art Fair 2023 (www.startartfair.com) θα πραγματοποιηθούν στις 11 Οκτωβρίου, ενώ η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 12 έως τις 15 Οκτωβρίου.