«Είναι θλιβερό, ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει τη στοιχειώδη πρόνοια τουλάχιστον να διαβάσει με επιμέλεια τη νομοθεσία», τονίζει το υπ. Εσωτερικών.
ΥΠΕΣ σε ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ισχύουν τα όρια ηλικίας για τους υπό μετάταξη υπαλλήλους στον ΟΣΕ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

ΥΠΕΣ σε ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ισχύουν τα όρια ηλικίας για τους υπό μετάταξη υπαλλήλους στον ΟΣΕ

«Είναι θλιβερό, ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει τη στοιχειώδη πρόνοια τουλάχιστον να διαβάσει με επιμέλεια τη νομοθεσία», τονίζει το υπ. Εσωτερικών.

Απάντηση στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για παράνομη μετάταξη του σταθμάρχη Λάρισας έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του, αργά το βράδυ της Κυριακής.

Παρουσιάζοντας τις υπουργικές αποφάσεις που έχουν υπογραφεί και ορίζουν πως τα όρια ηλικίας δεν καταλαμβάνουν τους υπό μετάταξη υπαλλήλους στον ΟΣΕ, το υπουργείο Εσωτερικών, απαντά στην ανακοίνωση του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, στην οποία αναφέρεται πως «η μετάταξη του σταθμάρχη Λάρισας είναι εξόφθαλμα παράνομη λόγω του ότι υπήρχε κώλυμα της μετατάξεως του, επειδή ο ΟΣΕ απαιτούσε ρητώς και εγγράφως υποψηφίους με όριο ηλικίας τα 48 έτη».

Παράλληλα, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει ποιος κυβερνητικός παράγοντας πίεσε και επέβαλε την παράνομη μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη».

Η απάντηση του ΥΠΕΣ

«Είναι θλιβερό, για ζητήματα τόσο ευαίσθητα και με τέτοιο έντονο συναισθηματικό και ηθικό φορτίο, ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει τη στοιχειώδη πρόνοια τουλάχιστον να διαβάσει με επιμέλεια τη νομοθεσία, προτού κατακεραυνώσει την κυβέρνηση για τις δήθεν παράνομες ενέργειές της», τονίζει στην απάντησή του το ΥΠΕΣ και ενημερώνει πως:

  • Οι υποψήφιοι για διορισμό στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος διέπονται από την σχετική Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 3326/Β/2022) όπου καθορίζονται τα ειδικά όρια ηλικίας διορισμού προσωπικού. 

  • Τα όρια ηλικίας δεν καταλαμβάνουν τους υπό μετάταξη υπαλλήλους σύμφωνα με το άρθρο 33 της Υπουργικής Απόφασης με ΦΕΚ 2623/Β/2022 που αφορά στον Εσωτερικό Κανονισμό του ΟΣΕ. Ο εν λόγω υπάλληλος ήταν μετατασσόμενος και δεν είχε περιορισμό ορίου ηλικίας. 
  • Τα λεγόμενα επιθυμητά προσόντα δεν αποτελούν νομικές προϋποθέσεις παρά μόνο επιθυμητές κατευθύνσεις που αναζητά ο Οργανισμός, τα οποία όμως προφανώς δεν τον κωλύουν από το να κάνει επιλογές, καθώς δεν αποτελούν τυπικές προϋποθέσεις είτε για πρόσληψη είτε για μετάταξη και οι οποίες ορίζονται μόνο από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

  • Επιπλέον, ενημερώνουμε ότι ο ΟΣΕ προκήρυξε συνολικά στον A΄ Κύκλο Κινητικότητας του 2022, 114 θέσεις. Από αυτές τις 114 θέσεις, καλύφθηκαν μόλις 8 θέσεις συνολικά. Από τις 114 θέσεις οι 18 αφορούσαν Σταθμάρχες, εκ των οποίων καλύφθηκαν οι δυο μόλις θέσεις.

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Ο αμετάκλητα καταδικασμένος κ. Παππάς να μην προκαλεί

Ο πρωθυπουργός που θα αλλάξει την χώρα δεν θα επανεκλεγεί

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρεται… μόνος του ως βοήθεια στον Μητσοτάκη

Ψάχνει πολιτικό «οξυγόνο» στο Σύνταγμα