ΥΠΕΝ: Δύο σημαντικά έργα διαχείρισης αστικών λυμμάτων σε Εύβοια και Φθιώτιδα

ΥΠΕΝ: Δύο σημαντικά έργα διαχείρισης αστικών λυμμάτων σε Εύβοια και Φθιώτιδα

Στην Εύβοια και στη Φθιώτιδα βρέθηκε την Τετάρτη ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης αποβλήτων και αστικών λυμάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Μανώλης Γραφάκος.

Μαζί με τις τοπικές αρχές και τοπικούς βουλευτές, παρουσίασε στις τοπικές κοινωνίες δυο πολύ σημαντικά έργα διαχείρισης αστικών λυμάτων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη στις Πετριές και στους Αγίους Αποστόλους στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου παρουσιάστηκε από το Δήμαρχο, Θανάση Μπουραντά, και τον κ. Γραφάκο, το έργο της αποχέτευσης των δύο οικισμών που παρουσιάζουν σημαντική τουριστική προοπτική.

Το έργο προϋπολογισμού 6,8 εκατ. ευρώ, προβλέπει τη δημιουργία νέας εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και δίκτυα αποχέτευσης για τις Πετριές και τους Αγίους Αποστόλους.

Το απόγευμα της Τετάρτης, στην Τιθορέα του Δήμου Αμφίκλειας Ελάτειας, παρουσιάστηκε από τη Δήμαρχο, Αθανασία Στιβακτή, και το Γενικό Γραμματέα το έργο κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης στην Τιθορέα και των ιδιωτικών συνδέσεων στην Κάτω Τιθορέα.

Πρόκειται για ένα έργο που θα πιστοποιήσει ότι ο οικισμός είναι σε συμμόρφωση με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, ένα έργο που θα βοηθήσει στην προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης, τα έργα πρέπει να έχουν συμβασιοποιηθεί μέχρι 31/12/2023 και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλους του 2025.

Ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξασφάλισαν κοινοτικούς πόρους ύψους 32 δισ. ευρώ, που δημιούργησαν το Ταμείο Ανάκαμψης, με τους οποίους χρηματοδοτούνται περιβαλλοντικές παρεμβάσεις.

Μέρος των παρεμβάσεων αυτών είναι και έργα διαχείρισης αστικών λυμάτων που συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και συμβάλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας στις περιοχές αυτές.

Συνεχίζουμε να παράγουμε έργο με αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών».