Ξεκινούν τα απογευματινά χειρουργεία και στην Αθήνα - Πρεμιέρα σε 4 νοσοκομεία

Ξεκινούν τα απογευματινά χειρουργεία και στην Αθήνα - Πρεμιέρα σε 4 νοσοκομεία

Την πραγματοποίηση των απογευματινών χειρουργείων και στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, με το πρώτο να είναι προγραμματισμένο για σήμερα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι θα γίνουν στον «Ευαγγελισμό» στο ΚΑΤ, στο «Γεννηματά» και στο «Σωτηρία».

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ,  στην Αθήνα τα δύο πρώτα απογευματινά χειρουργεία θα γίνουν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και άλλα δύο στο ΚΑΤ.

Συγκεκριμένα μία επέμβαση θυρεοειδούς και μία νευρολογικής φύσεως στον Ευαγγελισμό και στο ΚΑΤ μία αρθροπλαστική ισχίου και μία αρθροπλαστική γόνατος.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης γνωστοποίησε με ανάρτησή του πως «προ ολίγου η 1η ΥΠΕ μας ενημέρωσε για την εξέλιξη της Μεταρρύθμισης του ΕΣΥ με τα απογευματινά χειρουργεία στα Νοσοκομεία ευθύνης της. Θα αναρτώ όλες τις σχετικές πληροφορίες για την ορθή ενημέρωση των πολιτών. Ευχαριστώ θερμά τις χειρουργικές ομάδες για την Εμπιστοσύνη τους».

Σύμφωνα με την ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη ο προγραμματισμός έχει ως εξής:

Ευαγγελισμός»: 2 χειρουργικές τράπεζες επί 2 ημέρες την εβδομάδα. Εκτιμώμενος αριθμός περιστατικών 30. Τα περιστατικά αφορούν: Γενική Χειρουργική, Νευροχειρουργική, Ορθοπεδική, Πλαστική Χειρουργική, Ουρολογική, Οφθαλμολογική, ΩΡΛ και Γναθοχειρουργική.

«Γ.Γεννηματάς»: 4 χειρουργικές τράπεζες επί 2 ημέρες την εβδομάδα, για περιστατικά που αφορούν: Γενική Χειρουργική, Ουρολογική, Πλαστική, ΩΡΛ, Αγγειοχειρουργική, Γναθοχειρουργική, Πανεπιστημιακή και Κρατική Οφθαλμολογική, Ορθοπεδική και Νευροχειρουργική.

ΚΑΤ: 3 χειρουργικές τράπεζες επί 2 ημέρες την εβδομάδα, για περιστατικά που αφορούν: Γενική Χειρουργική, Αθλητικές Κακώσεις, Μικροχειρουργική, Ορθοπεδική, Σκολίωση και Σπονδυλική Στήλη, Αγγειοχειρουργική, Νευροχειρουργική, Πλαστική Χειρουργική, Γναθοπροσωπική και Θωρακοχειρουργική.

«Σωτηρία»: 1 χειρουργική τράπεζα επί 1 ημέρα την εβδομάδα, για περιστατικά που αφορούν: Γενική Χειρουργική, Θωρακοχειρουργική και ΩΡΛ