Ξεκάθαρες προτεραιότητες για τη χώρα
Eurokinissi/ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Eurokinissi/ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Ξεκάθαρες προτεραιότητες για τη χώρα

Οι Έλληνες πολίτες με την ψήφο τους στις εκλογές της 21ης Μαΐου ήταν ξεκάθαροι. Ζήτησαν σταθερότητα, σχέδιο, όραμα, προγραμματικό λόγο, κοστολογημένες πολιτικές, τομές και μεταρρυθμίσεις. Και τα ζήτησαν από τον μοναδικό φορέα όλων αυτών στην πολιτική σκηνή του τόπου: την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και αυτό γιατί έχουμε αποδείξει τη συνέπεια λόγων και έργων μας, την σοβαρότητα και την ευθύνη με την οποία αντιμετωπίζουμε τη διακυβέρνηση του τόπου.

Σε αυτό το αίτημα των πολιτών συμπυκνώνεται το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου και αν δεν υπήρχε ο «σκόπελος» της απλής αναλογικής, που μας κληροδότησε η πολιτική αλαζονεία του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα θα είχαμε -χάρη στην εμπιστοσύνη των Ελλήνων- σταθερή κυβέρνηση.

Οραματιζόμαστε την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, με υψηλή ανάπτυξη, με προηγμένο σύστημα υγείας για όλους, με καλύτερους μισθούς, με ακόμα λιγότερους φόρους, ακόμα περισσότερες επενδύσεις, με αξιολόγηση παντού και ένα κράτος φιλικό για τους πολίτες. Αυτή την Ελλάδα έχουμε ανάγκη ως πολίτες και μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας μόνο μέσα από μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτοδυναμία, όμως, δεν σημαίνει «παντοδυναμία», όπως αρέσκονται να προβάλουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, δημιουργώντας έναν επίπλαστο διχασμό.

Άλλωστε, η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει πέρα από κάθε αμφιβολία πως όχι απλώς καλωσορίζει, αλλά επιδιώκει την διεύρυνση και την συναίνεση όταν πρόκειται για το καλό του τόπου και την ευημερία των Ελλήνων. Οι πεποιθήσεις της καθεμίας και του καθενός παραμένουν απολύτως σεβαστές. Το ίδιο, όμως, αδιαπραγμάτευτη παραμένει και η ανάγκη για την ανάπτυξη της χώρας και την βελτίωση της ζωής μας.

Αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας δεν σημαίνει ανέλεγκτη διακυβέρνηση. Σημαίνει σταθερότητα. Σημαίνει εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος. Ένα σταθερό χέρι που χαράσσει πολιτικές και τις εφαρμόζει όχι με ανοχή, αλλά με συναινέσεις και διαβουλεύσεις με τους κοινοβουλευτικούς εταίρους. Η εθνική συνεννόηση είναι εθνική επιταγή. Έτσι πορευτήκαμε στις μεγάλες προκλήσεις της προηγούμενης τετραετίας και στις μάχες που χρειάστηκε να δώσουμε για να διασφαλίσουμε το καλό των Ελλήνων, την πορεία της χώρας, την εδαφική της ακεραιότητα και τελικά το μέλλον όλων μας.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν μια καθαρή, τεκμηριωμένη πρόταση για τη διακυβέρνηση της Ελλάδας, την ώρα που τα υπόλοιπα κόμματα ανταγωνίζονται για την εκπλήρωση των προσωπικών τους φιλοδοξιών και το βραβείο της «αξιωματικότερης των αντιπολιτεύσεων».

Δεν ζητάμε από τους πολίτες λευκή επιταγή, ούτε από τα υπόλοιπα κόμματα άγονη αντιπολίτευση. Διεκδικούμε, βασισμένοι στα πεπραγμένα μας και με τεκμήριο την αξιοπιστία μας την ψήφο όλων των Ελλήνων που θέλουν στη χώρα συνέπεια και σταθερότητα. Το βράδυ της 25ης Ιουνίου η χώρα πρέπει να έχει σταθερή κυβέρνηση και ισχυρό Πρωθυπουργό. Και με την στήριξη των πολιτών αυτοί θα είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

*Η Κωνσταντίνα Κόλλια είναι Δικηγόρος- Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας