Την υποψηφιότητα Κ. Μπακογιάννη στηρίζουν 9 δήμαρχοι μεγάλων πόλεων του εξωτερικού (vid)

Την υποψηφιότητα Κ. Μπακογιάννη στηρίζουν 9 δήμαρχοι μεγάλων πόλεων του εξωτερικού (vid)

«Αυτό που μας ενώνει και ας προερχόμαστε από διαφορετικές χώρες, ηπείρους, παρατάξεις και ιδεολογίες,  είναι η αγάπη για τις πόλεις μας και η πεποίθηση ότι οι λύσεις έρχονται από κάτω προς τα πάνω», αναφέρει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους προς τους δημάρχους των εννιά μεγάλων πόλεων που στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

«Με τιμάει πολύ η υποστήριξη των συναδέλφων από το εξωτερικό και τους ευχαριστώ. Όλοι μαζί καταφέραμε, σε μια δύσκολη περίοδο, να βρούμε τοπικές λύσεις σε παγκόσμια προβλήματα», αναφέρει σε ανάρτησή του, στην οποία επισυνάπτει και το σχετικό βίντεο από τις δηλώσεις στήριξης των Δημάρχων προς το πρόσωπό του.

Στο βίντεο εμφανίζονται οι δήμαρχοι Νέας Υόρκης, Κωνσταντινούπολης, Βουδαπέστης, Λευκωσίας, Μπράγκα, Όσλο, Πόρτο, Σόφιας και Φλωρεντίας, οι οποίοι εξαιρούν το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει την τελευταία τετραετία στην Αθήνα.

Αναλυτικά ο κάθε δήμαρχος αναφέρει τα εξής:

Έρικ Άνταμς (Νέα Υόρκη): «Απολαμβάνω το όραμα που έχεις για την πόλη σου και πόσα πολλά έχουμε μάθει από εσένα»

Εκρέμ Ιμάμογλου (Κωνσταντινούπολη): «Αγαπητέ φίλε Κώστα, σου εύχομαι καλή επιτυχία στην Αθήνα στις τοπικές εκλογές στην Ελλάδα» αναφέρει ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης και προσθέτει «με τον Κώστα είχαμε μια πολύτιμη συνεργασία μεταξύ της Κωνσταντινούπολης και των Αθηνών. Από το 2019 που εξελέγη, ο διάλογος είναι πολύ καλός και η σχέση Αθήνας - Κωνσταντινούπολης έχει γίνει πιο στενή από ποτέ».

Ντάριο Ναρντέλα (Φλωρεντία): Επιλέγοντας τον Κώστα Μπακογιάννη οι πολίτες επιλέγουν τη συνέχεια και τη συνέπεια. Εσείς επιλέγετε τη φωνή σας, το θάρρος σας, το μέλλον σας, σημειώνει μεταξύ άλλων.

Ρούι Μορέιρα (Πόρτο): «Έχω δει την Αθήνα στο παρελθόν και έχω δει τι έχει αλλάξει. Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι ένας αξιοσέβαστος ηγέτης στην Ευρώπη».

Ο Ρέιμοντ Γιόχανσεν (Όσλο): Ανυπομονεί να συνεχίσει την καλή συνεργασία μεταξύ Όσλο και Αθήνας.

Ρικάρντο Ρίο (Μπράγκα): Οι δήμαρχοι των πόλεων από όλο τον κόσμο επωφελήθηκαν από τη συμμετοχή του Κώστα Μπακογιάννη σε διεθνή δίκτυα, μοιράζοντας την εμπειρία και την ικανότητά του για καινοτομία. «Και γι' αυτό του εύχομαι τα καλύτερα για την επανεκλογή του στις 8 Οκτωβρίου. Και θα ήθελα να σας πω, "ψηφίστε Μπακογιάννη"», σημειώνει, μεταξύ άλλων.

Γιορντάνκα Φαντάκοβα (Σόφια): Η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του δήμου και ο φωτισμός LED σε όλη την πόλη είναι μόνο δύο συγκεκριμένα παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο η πόλη προετοιμάζεται για τις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις. «Κώστα καλή τύχη». 

 Γκέργκελι Καρατσόνι  (Βουδαπέστη): «Η δημοκρατία εφευρέθηκε στην Αθήνα. Σήμερα, που η δημοκρατία δέχεται συχνά επιθέσεις, αναζητούμε συμμάχους. Και είμαι περήφανος που έχω το Δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, μεταξύ των μελών μας (Συμμαχία των Ελεύθερων πόλεων)» 

Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης (Λευκωσία): «Αντιμετωπίσαμε κοινές προκλήσεις, ανταλλάξαμε εμπειρίες και γνώσεις στη διαχείριση δύσκολων ζητημάτων».