Τη συνδρομή των ΗΠΑ ζητούν οι εισαγγελείς για το predator
Shutterstock
Shutterstock

Τη συνδρομή των ΗΠΑ ζητούν οι εισαγγελείς για το predator

Αίτημα δικαστικής συνδρομής υπέβαλαν στις αρχές των ΗΠΑ οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση των καταγγελόμενων υποκλοπών επικοινωνιών μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί ζητούν τη συνδρομή των ΗΠΑ, προκειμένου να εντοπίσουν τα ψηφιακά ίχνη των ηλεκτρονικών διευθύνσεων που περιελάμβαναν τα μηνύματα (SMS) οι οποίες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ήσαν εκείνες που εγκατέστησαν το λογισμικό στα κινητά τηλέφωνα των προσώπων που φέρονται να έπεσαν θύματα του Predator.

Το αίτημα που, σύμφωνα με πληροφορίες, απέστειλαν οι δύο εισαγγελείς στις ΗΠΑ, αφορά τη διαβίβαση στοιχείων για νομικά ή φυσικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, καθώς η ψηφιακή διεύθυνση στην οποία καταλήγουν ορισμένες από τις παγιδευμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις, φαίνεται να ανήκει σε εταιρία ή εταιρίες με έδρα την Αμερική. Στόχος του αιτήματος είναι να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για την αποστολή των μηνυμάτων-παγίδων.

Στο έγγραφο των εισαγγελικών λειτουργών περιγράφεται προς τις αμερικανικές εισαγγελικές αρχές, ότι η έρευνα που διενεργείται αφορά τη διάπραξη ενδεχόμενων σοβαρών ποινικών αδικημάτων, όπως εκείνου της παραβίασης επικοινωνιών και προσωπικών δεδομένων.

Παράλληλα, οι εισαγγελείς οι οποίοι συνεχίζουν να εξετάζουν μάρτυρες, αναμένουν και τα αποτελέσματα των ελέγχων που έχουν αναθέσει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα κατασχεθέντα κατά τις πρόσφατες εφόδους που οργάνωσαν σε γραφεία και οικίες προσώπων, που συνδέονται με τις εταιρίες που δραστηριοποιήθηκαν με το Predator.