Θ. Θεοχαρόπουλος: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι το όχημα για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς

Θ. Θεοχαρόπουλος: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι το όχημα για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος οριοθέτησε τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στα δεδομένα που δημιουργούνται με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ.

Μιλώντας στη τηλεόραση του Σκάι τόνισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι το όχημα για την ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς για τη δημιουργία μια ισχυρής παράταξης της σοσιαλδημοκρατίας και πως είναι κατανοητό ότι αυτό δεν έχει σχέση με όσα γίνονται στη ΝΔ και τη συντηρητική παράταξη.

«Τα κόμματα έχουν ιδεολογικές και προγραμματικές αφετηρίες και προγραμματική ατζέντα και η δική μας είναι εντελώς διαφορετική από την προγραμματική ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη», υπογράμμισε και υπενθύμισε ότι η ΔΗΜΑΡ και όταν ήταν στην κυβέρνηση είχε σημαντικές διαφορές με τη ΝΔ και το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ που προσπαθούσε να περάσει ζητήματα προς τα μπροστά όπως είπε και η κ. Γεννηματά στην πρόσφατη συνέντευξή της.

«Υπάρχει όμως μια κεντρική διαφορά τότε με σήμερα. Το 2012 η ΝΔ βγήκε πρώτο κόμμα δύο φορές και αν δεν θα γινόταν τότε κυβέρνηση συνεργασίας με την ΝΔ η χώρα κινδύνευε με έξοδο από το ευρώ. Αντίθετα τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός πρώτο κόμμα και συγκυβερνά με το κόμμα της λαϊκίστικης Δεξιάς γιατί ο ίδιος το επιλέγει. Πρόκειται για μια κεντρική διαφορά γιατί εμείς δεν έχουμε κάνει καμία τέτοια επιλογή. Το αντίθετο μάλιστα θέλουμε να «στρίψουμε» τις πολιτικές προς μια προοδευτική και μεταρρυθμιστική κατεύθυνση», τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Σχετικά με την ανεργία και ασφαλιστικό ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται από τις πολιτικές του εδώ και 11 μήνες – και αρκετές από αυτές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν προοδευτικές. «Δεν έχει βάλει μπροστά ένα πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας. Εμείς είμαστε απέναντι στη μείωση των συντάξεων και στην αύξηση των εισφορών», επεσήμανε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ